Iraq

Igår vid gryningen landade vi i Irak. Det är så annorlunda att höra folk tala ens modersmål överallt. Allt är annorlunda, folket, byggnader, maten och det är så spännande att få se allt detta. Jag har inte träffat några släktingar ännu så det ser jag fram emot.
Vi spenderade hela dagen i både Najaf och Karbala men vårt hotell är i najaf så det är här vi främst kommer vara. Vårt hotell heter Zamzam Tourism Complex och är jätte fint. Jag ska försöka ta en bild med mobilen så att jag kan visa er.

Igår hade jag en vanlig abaya på mig men det kändes som om alla verkligen tittade på mig! I najaf har alla irakisk abaya på sig så jag ville inte sticka ut. Det kanske bara var jag som inbillade mig men jag bestämde mig för att köpa en irakisk abaya istället och idag hade jag irakisk abaya. Knäppte massvis med bilder men jag tar inte med mobilen så alla bilder är tagna med systemkameran. Eftersom att jag bloggar från mobilen är det svårt att ha med bilder. Men jag ska försöka ta fler ;)
Det är så skönt väder här, varken kallt eller varmt. Det behövs ingen jacka eller kappa över abayan. På kvällen är det lite kallare dock!
Nu hör jag böneutropet. Time to pray!

The very last day!

Idag är vår sista dag här! Det känns som om vi har varit här i mer än 3 dagar och vi har haft riktigt roligt. Just nu sitter vi i Starbucks bredvid Sultan Ahmed och smaskar i oss baklava och drycker. I natt åker vi till Irak så klockan tolv kommer hotellets bilförare som ska köra oss till atatürk airport. Men tills dess blir det myspys här.
Det är lite varmare idag (runt 5 grader) om man tittar på alla turister så ser man att alla har sååå mycket kläder på sig, inklusive oss. Men alla turkar har typ bara någon kofta, tunn kappa eller något liknande. Inga tjocka kappor eller vinterjackor. Jag förstår inte hur de lyckas hålla sig varma! Men de kanske har många lager på sig.
Vi sitter i sköna soffor och jag märker nu att halva min familj somnat medan jag satt och skrev hahaha!

Another amazing day in Istanbul!

Dagen spenderades på shopping i Sultan Hamam, Grand Bazar, Nişantaşı och Europas största shopping center Cevahir (sjätte största i världen!!). Vi har ätit en massa god mat och goda bakelser och köpt massvis med fina saker. Eftersom att man går ut flera gånger om dagen och till flera olika platser känns det som om dagen är otroligt lång!
Vi har varit i Istanbul tidigare och då besökte vi alla turistiska platser så som hagia sofya (aya sofya), sultan ahmed, taksim och liknande kända ställen som man bara måste besöka. Det var till och med sommar då och då är allt mycket finare. Men Istanbul är verkligen en vacker stad. Man kan se att det är en välutvecklad europeisk stad och den har fortfarande det där klassiska från asien. Ni vet bazarer, maten, traditioner och många byggnader. Det är verkligen två världar i en!
Hotellet vi bor på heter Santa Sophia och ligger väldigt nära Hagia sofya, Sultan ahmed och Grand Bazar. Så det väldigt centralt för turistiska attraktioner. Plus att frukost ingår ;)
Imorgon är vår sista dag i Turkiet och därefter blir det Irak!

Istanbul!

Först och främst: det är iskallt här! Det började snöa idag och det är så otroligt slaskigt på gatorna. Men vi har haft så otroligt roligt! Skrattat hela dagen alhamdullilah.
Vi kom till hotellet halv 7 bad fajr bönen och gick och la oss en stund. Efter ett par timmar promenerade vi till Grand bazar där vi spenderade dagen tills solen gick ner. Efter detta gick vi till hotellet igen vilade en stund och gick sedan på promenad. Vi gick in till
Mcdonalds, sedan blev det starbucks och nu är vi tillbaka på hotellet igen! Kan inte fatta att vi bara har varit här i en dag. Det känns som minst två dagar mashallah.

On my way to istanbul!

Har precis gått på flyget och väntar på att vi ska lyfta! Det var en jätte konstig kvinna som förföljde oss överallt i flygplatsen och hon ville att vi skulle hålla i hennes saker. hennes läppar var blåa och hennes ögon var röda. hon sa att vi absolut inte fick lägga hennes väska på golvet. sen bad hon få en tröja för att hon hade bara ett linne på sig och en kappa över. Hon skulle möta sin man i tunisien och hon ville inte vara klädd i bara linne. Sen när vi lämnade henne började hon ropa efter oss. De som jobbar sa att de inte visste vad det var med henne. Läskigt eller vad?!
Önska mig lycka till!
Vi ses när jag är i Istanbul. <3

Packing!

Sitter och packar färdigt inför resan ikväll! I Irak har man mest bara Abaya, speciellt i De mer religiösa områdena. Så jag tänker utnyttja mina tre dagar i Istanbul till att använda accessoarer och liknande. Hehe! Först blir det middag hemma hos mormor och därefter åker vi till arlanda.
Im sooo excited! Jag känner mig orolig och vet inte varför. Hoppas allt går precis som det ska inshallah.

Today is the day!

God förmiddag!
Kom precis hem från tentan och det mycket bättre för att halva klassen lämnade in blankt så jag är inte ensam om det! Haha!
Plus att jag invigde mina nya egendesignade stövlar idag! Mamma köpte ett par helt vanliga bruna stövlar och jag pimpade upp de. Vad tycker ni om resultatet? Glömde ta en före bild men tänk er vanliga bruna stövlar.

Har ni förresten hört om allt det här med att instagram kommer sälja alla bilder som folk laddar upp från och med 16 januari? Idag kom de ut med ändringar. De sa att det var en missuppfattning och att de inte kommer sälja våra bilder. Hmmm... Man blir ju förvirrad och misstänksam!

Throwback: Outfit details

Hej alla underbara! Har fullt upp med att packa och annat inför resan så kommer bog inte hinna blogga så mycket idag. Jag lägger istället upp bilder på lite detaljer från tidigare outfits! Jag tycker att detaljerna och färgerna är det viktigaste med en outfit.

Jag har en tenta imorgon som jag inte har pluggat något till så jag har tänkt skriva blankt och sen göra omtenta efter jul. Det är första gången jag gör detta! Hoppas inget går snett. Jag rekommenderar inte att man gör så men ni vet ju själva hur mycket jag har haft på senaste tiden. Nu ska jag tillbaka till resväskan!

Q&A: Plugg, Skola och Universitet

Vad fick dig och utbilda dig till just logoped?
När jag var 14 år började min syster stamma och hon kunde nästan inte prata ordentligt längre. Hon träffade en Logoped och började gå på behandlingar hos logopeden. Det var inte förrän då jag hörde talas om det yrket. När jag började på gymnasiet hade min systers tal blivit bra igen och hon talade felfritt och kunde säga precis allt hon ville.  Efter första året på gymnasiet när jag insåg att jag inte hade MVG i allt och kunde alltså säga hejdå till läkar-drömmen började jag tänka på andra utbildningar. Då läste jag om logopedprogrammet och jag kom direkt ihåg min syster. Hur hon blev behandlad av andra när de inte orkade lyssna på henne för att det tog så lång tid för henne att prata.  Det måste ha varit otroligt jobbigt för henne att inte kunna kommunicera och bli utskrattad av andra varenda gång hon försökte säga något. Jag började inse hur viktig kommunikationen är för oss och blev mer och mer förälskad i logopedyrket.  Jag läste mer på nätet, frågade studievägledaren och för varje dag som gick blev mitt val säkrare och säkrare. Jag ville bli logoped och jag hade bestämt mig! Jag pluggade hårt för att få höga betyg, gjorde högskoleprovet och anmälde mig till intervju på karolinskas hemsida.
Sommaren 2011 kom jag in på programmet och höll nästan på att svimma av glädje! Jag kunde knappt andas och jag bara grät glädje tårar. Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få ett panikattack den dagen jag blev antagen till universitetet. Helt sjukt! Det var då jag insåg hur mycket jag verkligen ville ha det här!
Nu har jag nöstan läst klart tredje terminen och jag ångrar absolut inte mitt val :)
 
Hur kom du in på logoped programmet? Gjorde du högskoleprovet eller hade du så fantastiska betyg:). Och hur lyckades du med det i och med du gick natur?
Att komma in på logopedprogrammet är egentligen också ganska svårt. Man behöver ha 21,0 i snitt och jag gick ut gymnasiet med 20,5 poäng så jag låg 0,5 poäng under och jag låg även lite under med högskoleprovet. Men som tur hade jag anmält mig till Intervju. Alla som anmäler sig till intervjun får gå dit och skriva en levnadsbeskrivning och en uppsats. Utav de som skriver går 45 personer vidare till muntlig intervju. Då blir man intervjuad av en psykolog i 45 minuter och sedan av en logoped i 45 minuter. Utav de som gör intervjun är det 10 personer som kommer in på programmet.  Jag var alltså en utav dessa 10 personer :D

På gymnasiet var jag alltid den som pratade under hela lektionen så jag fokuserade inte så mycket då. Men jag pluggade mycket innan varje prov villket jag gjorde att jag fick bra betyg. Dessutom tycker jag att natur-ämnen är väldigt intressanta och då blir det lättare att förstå och att plugga till. Jag tror att det är tricket till bra betyg, att läsa något som man tycker är intressant. Det viktigaste under gymnasietiedn är att göra bra på alla prov. Jag vet att man gör flera prov i varje kurs och har många chanser men man måste alltid tänka att man vill ha det högsta betyget på alla prov. Mitt mål var alltid mvg och därför blev jag aldrig nöjd om jag inet fick det. Sätt ribban högt så går det bar inshalah :)
 
Varför gör man högskoleprovet och måste man göra det?
Man kan komma in på universitet/högskola på två olika sätt, Gymnasiebetyg eller högskoleprovet. Till varje utbildning brukar de ofta ta in hälften från gymnasiebetyg-gruppen och hälften från högskoleprov-gruppen. Om man har både gymnasiebetyg OCH har gjort högskoleprovet hamnar man i båda grupperna och har alltså större chans att komma in på det program man söker till.
Glöm inte att läkarprogrammet, logopedprogrammet och tandläkarprogrammet har intervjubaserad antagning också! Det är bra att söka till intervju för då hamnar man i alla tre grupperna och har större chans till att bli antagen.
 
Vad är ditt bästa plugg tips? Och hur håller man kvar motivationen när man börjar bli skoltrött?
Mitt bästa pluggtips är Läs och Skriv! Läs det ni ska läsa i boken och sammanfatta det med egna ord i ditt skrivhäfte. Det rä enda sättet för informationen att verkligen fastna. Man förstår det man läser så mycket bättre. Anteckan under lektionen/föeläsningen. Skriv ner det läraren säger även om han/hon inte skriver upp det på tavlan.
Hur skoltrött man än blir ska man ALDRIG ge upp. För det finns alltid ett lov som kommer. Det kan vara helg eller något större lov. Speciellt om man inte pluggar på universitet för då har man en massa olika lov, höstlov, sportlov, påsklov osv..
Tänk alltid: jag lider nu men sen när jag tar examen/studenten kommer jag vara så otroligt stolt över mig själv. Stolt över att jag inte gav upp, jag kämpade och nådde de mål jag ville nå upp till. Även om man kanske inte får det betyg man vill ha så har man gjort sitt bästa och man mår kan må bra. Du behöver inet må dåligt över att du inet pluggade tillräckligt mycket.
När jag gick på gymnasiet och pluggade som allra mest brukade jag ibland tänka varför gör jag det här, jag orkar inet längre, jag ger upp blablablabla... Men när jag ser vart jag är idag, hur långt jag har kommit blir jag glad över varenda sekund jag la ner på att plugga.
 
Vad tänker göra efter plugget?
Jag tänker först börja jobba som logoped så klart! det är ju trots allt målet med själva utbildningen. Speciellt när man pluggat i så många år.
Det vore även kul att vara ute och resa men jag vet inet hur stor den chansen är...
 
Vad var ditt favoritämne på gymnasiet?
Både biologi och medicinsk grundkurs :)

Hur många poäng gick du ut med?
20,5

Vad är ditt bästa minne av studenten?
Att vara omringad av människor som älskar en och som är där för att fira ens framgång. Hela dagen i sig var underbar. Jag minns bara att jag skrattade så mycket och att jag var så glad att så många av mina vänner/fimlj/nära och kära var där för att jag tagit studenten. 
Dagen efter när man tittar på alla nallar som man har fått och läser från vem de är och när man läser alla hälsningar som folk har skrivit i ens studentmössa. åhhh jag vill ta studenten igen!
 
ja har lagt märke till att du nt gör så mke förutom att du pluggar o pluggar hela tiden nästan blir det nt jobbigt till slut? vf gör du nt aktiviteter ihop med din vänner familj? du kan plugga och göra omväxling också
hahaha vad omtänksamt av dig! Nej man jag pluggar faktiskt inte så mycket som det ser ut som. Jag skriver på bloggen att jag ska plugga, sen slutar det med att jag gör annat istället. Då måste jag plugga dagen efter och då skriver jag det på bloggen sen kanske jag ändå inte pluggar och så fortsätter det.
Sen är jag så dålig på att uppdatera, jag umgås med min familj jäääätte mycket men jag skriver inte alltid det. Vi har jätte bra kontakt i familjen både mellan oss, med andra släktingar och med vänner. Men det är som sagt mitt fel som inte skriver så mycket om det på bloggen.
Men jag lovar att börja uppdatera och lägga upp bilder när jag är ute med vänner elelr familjen <3
 

Armcandy inspiration

New @ New Look

Dessa maxi kjolar har nyligen kommit in till new look och finns att köpa på www.newlook.com .De kostar 14.99 £ vilket är väldigt bra pris!
Man betalar ingen tull, bara frakten som ligger runt 6 £ tror jag.
Det är många som frågar vart man kan hitta maxikjolar here you go! passa på och gör ett klick!

Ni som letar efter breda bomullskjolar som inte sitter tajt kan kolla in www.Riverisland.co.uk

Good-bye Social Life

Igår skrev jag klart mitt arbete på datorn kl 3 på natten. Precis innan jag skulle spara allting tänkte jag dubbelkolla stavningen och då fastnar word. Allt stängs ner och när jag öppnar word igen är ALLT borta!!! stängde ner word igen bad till Gud och öppnade det igen. ALLT ÄT BORTA!!! Förstår ni hur mycket jag grät?!
Tänk att skriva om ETT HELT arbete klockan 3 på morgonen. Vanligtvis brukar word spara automatiskt och även om allt stängs ner kommer det tillbaka när man öpnar word igen. Men inte den här gången...
Hemtentan skulle in klockan 09:00 så jag hade inget annat val än att börja om från början. Jag gick och la mig klockan 6 på morgonen och vaknade först klockan 12 men jag kunde inte röra på någon kroppsdel, hela kroppen kändes som slime så jag la mig igen. Vaknade för två timmar sedan åt frukost och nu ska jag skriva klart nästa arbete som ska in 23:59 inatt.
R.I.P my Social life....
 
Enda fördelen är att jag sitter vid datorn vilket betyder att jag kan uppdatera bloggen :D

A taste of the truth

“This world is a prison for the Faithful, but a Paradise for unbelievers.”
-- The Prophet Muhammed Peace be upon him and his family.

Sunday Funday!

Happy sunday my gorgeous blogreaders!
Sitter på tåget mot universitetet för jag och ett par vänner ska plugga tillsammans. Vi måste analysera tre barns talstörningar, så igår satt jag och lyssnade och antecknade allt barnen sa. Det är tre olika i spelningar och jag hann göra 2 och en halv! Kände mig riktigt effektiv :)
Det otroligt mycket på gång nu på slutet men om några dagar är allt över och det är Istanbul som gäller! Hörde att det var iskallt där nu!
Hur som, idag har jag en blommig tunika från New Look, kavaj från New Yorker och så en pashmina sjal från h&m.

Hoppas alla har en dunderbra dag!

My Day So Far: In Pictures

Lite bilder från dagen. Pizza, Lussebullar och godis. Och så har jag suttit och pluggat i en timme nu.
Tar en paus och fortsätter med arbetet snart. Min farbror och hans familj kommer hem till oss ikväll för att hälsa på mamma. Så jag kommer nog inte hinna plugga så mycket till ändå!

Fler studentklänningar!

Jag hittade fler studentklänningar häromdagen för er som fortfarande letar klänningar att bära på studentdagen. Kom ihåg att klänningarna inte behöver var kritvita utan man kan ha en ljusbeige klänning eller en puderrosa klänning också!
Den första är en klänning från Nelly.com och kostar 599 kronor.

Den andra är en klänning från Vila som också kostar 599 kronor.

Outfit inspiration

Har inget outfit bild så lägger upp en inspirationsbild som jag hittat på instagram. Grå och rosa är urgulligt och stickat är ju väldigt passande riktigt mysigt! Så här skulle jag velat vara klädd idag ;)
(Bilden är tagen från @aisha_amin)

Friday!

Idag var det så otroligt jobbigt att vakna på morgonen! Och när jag väll kom in i föreläsningssalen så ser jag att läraren inte är där. Vi väntade en stund och sen kommer någon och säger att hon är sjuk och föreläsningen är inställd! Först blev jag glad...men sen insåg jag att jag vaknat i onödan :(
Åkte med en vän till stan för hon skulle köpa julklappar. Så vi gick runt lite och nu är jag hemma.
Jag ska bara be och sedan tvätta mina sminkborstar för de är riktigt smutsiga! Efter det blir det plugg och så middag hos kusinerna.
Om jag hinner ska jag göra ett litet DIY projekt med mina stövlar!
 
Bjuder på en bild från när vi var i marocko i sommras. Jag vill tillbaka nuuuu
Är inte deras himmel konstig?! Kolla färgen den är inte ens blå.

Glitter makes everything better!

Idag blev det en hel del glitter! En sjal med glitter och en lång glittrig tröja med svarta bootcut byxor ;)
Idag var det enorma förseningar på eftermiddagen. Jag fick vänta i en timme för ett tåg!
 
Tröja: Mango
Sjal: H&M
Halsband: H&M (köpt för väldigt länge sen)

Föreläsning

Hejhej! Har en föreläsning om hjärnans utveckling och hur olika förmågor utvecklas hos foster och barn. Det är otroligt intressant men jag tror att det är femte gånger jag lyssnar på det här sedan jag började på programmet! Haha. För att trösta oss gick vi iväg och köpte fika under rasten ;)

Idag är det Lucia! Är det någon utav er som firar jul eller gör något speciellt under den här månaden?
Jag firar inte jul direkt men jag tycker om att baka pepparkakor och lussekatter. Så lite "julspirit" tror jag att vi har i oss i alla fall även om detta inte är muslimernas högtid. När jag var yngre tittade jag alltid på julkalendern på tv och hade en chokladkalender.
Varje jul känner jag att något saknas, överallt i affärer, ute på stan och i alla hus VET man att det snart är jul. Folk julpyntar och det kommer upp en massa julgranar och det sätta upp en massa julmarknader. Imorse när jag var på väg till skolan var det ett luciatåg som sjöng i stockholm central.
Det är sååå mysigt och jag blir så avundsjuk! För när vi har eid eller Ramadhan är det bara något mellan oss i familjen. Vi kanske har nya kläder, bakar eid bakelser, Vi ringer och gratulerar släktingar men man känner inte av det på riktigt. Jag undrar hur det är i muslimska länder när vi har högtider...

Yesterday's accessories

Gårdagens smycken. Tog aldrig en bild på hela min outfut.
Klockan är från DKNY, armband from H&M, ringarna från Gina Tricot och spike armbandet är från Ebay.
Nu ska jag baka lussebullar. Har inte bakat lussebullar sedan jag gick i grundakolan! Wish me luck!

Mamma kom hem idag alhamdullilah! Hon mår mycket bättre. Tack för era fina kommentarer :)

Min ögonsten!

yaaaay! Kollade precis min kalender och insåg att jag är ledig imorgon! Sitter och skriver på hemtentan som ska in på morgonen så om jag lämnar in den så förtjänar jag lite vila och hitta på något kul (shopping?). Har en fråga kvar sen är jag fri.

Finisar, min älskade mamma åkte till sjukhuset för att göra prover imorse, hon har varit där hela dagen och nu kom pappa hem och han sa att mamma ska sova över där i natt för att de behöver ge henne medicinering. Hon har fått njurbäckeninfektion säger de! Jag vill att ni inte glömmer henne i era böner är ni snälla.
Jag hoppas att det inte sprider sig i kroppen och blir något allvarligt!
Min ögonsten :(
Må Gud ge oss styrka och bevara vår hälsa!

Q&A: Bloggen

Hur många läsare har du här på bloggen?
Antalet läsare varierar mycket. Men de senaste 10 dagarna har jag haft runt 70 läsare per dag. Det här är ingen jättestor blogg men vi växer mashallah! Ni kan ju tipsa om bloggen för era vänner ;)

Tänker du försätta blogg fram över?
Hittils har jag inga planer på att sluta blogga. Vi får väl se hur mitt liv ser ut om några år. Men jag tror nog att jag fortsätter blogga. Om ni är intresserad utav att läsa förstås!
 
Det skulle vara jätte kul om du kunde uppdatera bloggen offtare, även om du pluggar och så kan du nt skriva och lägga upp lite mer bilder på vardagen? Skulle vara mkt roligare att följa dig
Jag vet att jag är usel  på att uppdatera och jag lovar att jag ska skärpa mig. Men jag tänker alltid att äh det här kommer ingen tycka är intressant så då bloggar jag inte om det.  Oftast glömmer jag ta bilder! när jag är ute med vänner eller familjen eller annat så glömmer jag ta några bilder även om jag älskar att at bild....och då tycker jag inlägget blir tråkigt utan bild så då skriver jag inte. Men jag lovar att jag ska skärpa mig! Det är roligare att skriva inlägg om min vardag om jag får respons också. För då vet jag att någon läser det ;)

Finns det något annat NI vill att jag ska blogga om?

Q&A

salamo alaykom syster:)
Nu är det så att jag har ett problem, som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.
Jag har länge haft kontakt med en kille, och båda två har starka känslor för varandra. vi har träffats flera gånger. problemet är att båda vet att det vi gör är fel, så vi har slutat träffa varanda och vi har bestämt att stanna som ''vänner''. Men det har varit väldigt svårt för båda två, och vi kan verkligen inte se varandra som vänner på grund av de starka känslorna. Båda är inte redo att binda sig än eftersom vi går fortfarande sista året i gymnasiet, jag vill fortsätta och plugga vidare medan han vill arbeta. vad skulle du rekommendera att jag ska göra? Tack i förhand :)
 
Wa alaikum alsalam syster!
Till att börja med vill jag säga att det är otroligt viktigt att ni båda vet vad som är rätt och vad som är fel enligt Islam.
Jag förstår att det måste vara svårt för er båda att avstå från varandra men jag tycker att om ni verkligen känner att er relation är rätt, alltså att ni är ämnade för varandra så ska ni ta er relation mer seriöst och berätta för era föräldrar. Skulle du kunna tänka dig bilda en familj med honom? skulle du kunna se honom som pappan till dina barn? Om du känner att han är "the one" så berätta för din mamma om honom. Jag förstår att det kan vara obehagligt och lite skämmigt att berätta sånt för sin mamma. Men det är väldigt viktigt att du berättar för henne att det finns en kille som är intresserad av dig och du är intresserad utav honom. Berätta lite om honom, varifrån han kommer hur gammal han är vart han pluggar och sånt.  Din mamam kommer kanske inte bli överlycklig direkt men det kommer kännas så mycket bättre för dig. Nu har jag själv inte varit i en sådan situation men jag tror att det är så jag själv skulle göra. Jag känner en kille och en tjej som började i samma klass i sjuan. De blev mer och mer intresserade av varandra men de är båda religiösa och ville inte göra något haram. De brukade också träffas för jag brukade se de ute tillsammans. Jag pratade med tjejen en gång och berättade för henne att hon borde akta sig. Hon skulle ångra sig väldigt mycket om hon gjort något haram och tjejen sa att hon hade berätta för sina föräldrar och efter ett tag berättade killen också för sin föräldrar. Deras föräldrar blev ju inte överlyckliga direkt men de förstod att detta var två föräldskade ungdomar och ingen kunde stoppa de. Trots att de båda är religiösa och vet väl vad som är rätt och fel så finns "shaytan" fortfarande.  Familjerna lärde känna varandra och båda insåg att det var bra familjer och efter ett tag förlovade sig tjej och killen. Då skulle de precis börja första året på gymnasiet. Nu går de i andra året på gymnasiet och är fortfarande förlovade och allt är bra mellan de. Deras föräldrar vet och alla andra människor vet. Ingen skulle börja snacka om man såg de ute tillsammans för de är förlovade och deras föräldrar vet allt om de. När jag läste din fråga tänkte jag direkt på de!
Det är som sagt väldigt viktigt att ni båda berättar för era föräldrar. Era familjer kan lära känna varandra och om du har gjort rätt val och om han är en bra kille kommer dina föräldrar förhoppningsvis inte hindra dig från att binda dig till honom. Ni behöver ju inte gifta er liksom men ni kan förlova er, Jag vet att ni fortfarande är unga och har hela livet framför er men det är bättre än att krypa bakom ryggen på era föräldrar och träffas. Särskilt då du vet att Gud ser er. Jag vet att det är jobbigt att vara förlovade i flera år men ni är faktiskt inte så jätteeee unga, det finns många som gifter sig när de är 20-21 år och ni är ju om jag förstått rätt snart 19 år gamla. Många i din ålder är förlovade eller gifta och det har inte hindrat dem från att plugga eller jobba. Så länge man väntar med barn så kan man fortsätta sitt liv som vanligt. Det tar ju ändå ett tag för familjerna att lära känna varandra och så ska man ha en massa bjudningar och prata jättemycket. Ni har ju bara en termin kvar och sen tar ni studenten. Jag menar inte att det är bra att man gifter sig tidigt utan jag menar att det är inga konstigheter att förlova sig vid 19 årsåldern. Ett äktenskap kanske kräver större ansvar och större säkerhet än en förlovning. men ni kan ju ta ett steg i taget. Så varför göra något Haram när ni kan göra något Halal, som glädjer både er och Allah?!
 
Jag hoppas att allt går bra för dig syster och att du väljer det som får dig att må bättre och ger dig Guds välsignelse. Jag har en nära vän i din situation och jag har sagt samma sak till henne flera gånger (hon lyssnar fortfarande inte på mig!!!). Tänk på det jag har sagt Jag är ingen expert men det är bara ett råd från en syster till en annan.

P.s Jag hoppas att det är okej att jag svarade på din fråga i ett eget inlägg. Det står inget namn eller liknande så ingen kan veta vem det är. Annars får du säga till så kan jag ta bort inlägget efter att du ar läst det :)

Let It Snow

Today's look: Layering with black, white and mint! I love playing with layers and mixing material!
Försökte ta bilder i snön med självutlösare och jag kan säga att alla blev antingen suddiga eller konstiga. Det här var den bästa jag lyckades ta. Och det är lite otydligt vad jag gör, kastar jag snö i luften eller ber jag till Gud? hahah tanken var att jag skulle kasta en massa snö i luften!
Vad tycks?

Pälsväst:Salt
Stickad tröja: BikBok
Skjorta: H&m
Palazzo byxor: Bonprix.se
Halsband: ur&penn
 
 

I Love Allah More

Girl: Goodbye.
Boy: Why? don't you love me?
Girl: I love you
Boy: then why?
Girl: I love Allah more.
 
Who do YOU love?
"And [yet], among the people are those who take other than Allah as equals [to Him]. They love them as they [should] love Allah . But those who believe are stronger in love for Allah . And if only they who have wronged would consider [that] when they see the punishment, [they will be certain] that all power belongs to Allah and that Allah is severe in punishment."
   - The Holy Quran 2:165
 
Systrar, låt inte denna värld stoppa er från att älska Allah. Att älska Allah betyder att man inte vågar trotsa honom. För Allah är den allsmäktige, den mest barmhartiga och den mest kärleksfulle. Men Allah är också den som straffar svårare än någon annan.
Om ni vet att något är fel, emot det Allah har sagt eller gör att Allah sänder sin ilska över er så håll er borta från det. Hur svårt det än kan vara måste er kärlek till Allah vara starkare. För då kommer ni aldrig kunna trotsa Gud.
Om du tänker på Allah vid varje steg du tar, Om du tänker på din dag och alla synder du har gjort när du lägger huvudet på kudden varje kväll, om du väljer Allahs välsignelse över allt annat...Kommer Allah subhanahu wata'ala att skydda dig, välsigna dig och din familj, göra ditt liv till ett paradis i denna värld och ett paradis i nästa (akhira).
Kom ihåg systrar, Allah glömmer ingen! Kom ihåg att Allah testar oss för att se vilken väg vi väljer. Kom ihåg att Allah ser och hör allt. Han vet vad som finns i våra hjärtan. Man kan inte älska Allah och trotsa honom samtidigt. För detta är inte sann kärlek.
Allah älskar dig. Frågan är, Älskar DU Allah? om svaret är ja, bevisa det för Honom.
Åh Allah! Förgyll våra hjärtan med vår kärlek till Dig
 
Ps.Jag skriver det här som en påminnelse till alla och inte minst mig själv.

Pluggar på riktigt!

Gissa vad jag gör idag? PLUGAR! Jag ska bara be först och sedan plugga vidare...men den här gången pluggar jag på riktigt. Jag brukar skriva att jag ska plugga hela dagen men sen gör jag inta det! Skriver nu på en hemtenta i neuropsykologi som ska in på onsdag 12:e dec. Sedan har jag en inlämning till 17:e dec 09:00 och en hemtenta till 17:e dec 23:59 och en salstenta 19:e dec. Jag tror att jag aldrig har haft så mycket på en och samma gång sedan jag började plugga på universitetet.

Måste också tacka er för alla frågor ni har ställt! så många frågor det blev! och jag som var orolig för frågestunden och trodde att jag typ bara skulle få 5 frågor haha.
Jag har skrivit ett inlägg där jag svarat på de frågor som handlar om mig, min familj, intressen och likanande. Jag ska skriva ett till om plugg, ett om religion och ett om bloggen. Så stay tuned!

Q&A: Life

Berätta lite om dig o din familj typ hur många syskon ni e ,,har du syskon som e gifta? När kom ni ti Sverige?  ...
Vi är 6 personer i familjen: Mamma, Pappa, Sara, Yosef, Marwa och Maram. Jag är äldst och är 19 år gammal (fyller 20 om 2 månader!!), sen kommer min bror  som är 17 år och sist tvillingsystrarna som är 9 år gamla.
I och med att mina syskon fortfarande är små är ingen utav de gift ännu :)
Mina föräldrar kom till sverige i slutet på 80-talet (1989 tror jag). Min pappa kom hit med sina två bröder och deras familjer och mamma kom hit med sin familj. De var förlovade redan innan de kom hit och hade tidigare bottmed sina familjer i syrien.  De gifte sig alltså här i sverige och efter tre år kom lilla jag (deras favoritdotter!). Jag är född i Uppsala då vi bodde i en liten by utanför som heter Östhammar och resten utav mina syskon föddes i Stockholm.
 
vart kommer du ursprungligen ifrån?  Hur gammal är du?  Bor du själv?
Jag kommer ursprungligen från Irak men jag är född och uppväxt i sverige och ska för första gången åka till Irak om 10 dagar inshallah!!
Jag är 19 år gammal. Jag blir 20 år gammal om två månader :o
Jag bor inte själv, bor med mina älskade familj som jag berättar mer om under första frågan.
 
Tänker du stanna i Sverige för evigt ? Kan du tänka dig åka tillbaka till Irak och bo där?
Jag vet inte riktigt. Förr så tänkte jag att jag aldrig skulle kunna flytta från Sverige. Men nu känns det annorlunda. Men jag vet inte inte om ja skulle kunna tänka mig flytta från sverige till Irak. Jag tror att det blir en för stor förändring! Anledningen till att jag inte vill bo i sverige för evigt är att jag inte vill att mina barnbarn ska glömma deras rötter, språk, religion och liknande. Jag vet att jag på sätt och vis är svensk. Jag är första generationen här och jag har en blandning av svensk och arabisk kultur. Mina barn kommer säkert att tappa lite utav den arabiska kultuten och deras barn kommer lämna en större del av kulturen bakom sig och så vidare. Jag känner att det är mitt ansvar att bevara min identitet och överföra din till mina barn. Jag kanske kan uppfostra min barn till att bli vuxna svenskarabiska muslimer men jag kan inte garantera att deras barn eller deras barnbarn följer samma spår...
Jag älskar sverige, det är mitt hem, det är här jag har ALLA mina minnen, min barndom, mina vänner och sånt. Men genom mina föräldrar har jag ändå lyckats skapa en relation till deras hem, Irak. Jag ska åka till Irak snart inshallah så då kanke jag får en bättre bild på vem jag egentligen är och vad som är mitt Hemland. Då kasnke jag kan ge ett bätttre svar på den här frågan.
 
 Har du kille ? är du gift eller förlovad ? om svaret nej tänker du förlova dej om nån kille kmr t dej
Jag har inte kille och har aldrig haft det. Jag är varken gift eller förlovad, jag njuter fortfarande av att komma hem till min älskade familj efter plugget och äta mamis gooooda mat!
Hittils har jag bara sagt nej hela tiden men man vet ju inte vad som händer när "The One" knackar på ens dörr ;)
 
När tänker du gifta dig?
Jag tycker att 21 eller 22 är en fin ålder för att binda sig till någon, ta ett nytt och stort steg i livet och bilda en helt ny gren i familjeträdet. Men i slutändan är det vad Gud har skrivit för oss som gäller och jag vet inte när det händer ;)
 
lyssnar du på musik i så fall vilken typ av musik lyssnar du på? 
Jag slutade lyssna på musik för cirka tre år sedan. Jag raderade all musik jag hade på mobilen och på datorn. Men om du sjunger en låt kan jag börja sjunga med och jag har ingen aning om vart jag har hört låten förut eller hur jag kan den. Samma sak när jag går in i en butik och hör en låt så kan jag plötsligt sjunga med! hahah men jag tror att jag lär mig låtarna från alla olika butiker och alla andra ställen som ständigt spelar musik. Jag lär mig orden ganska snabbt även då jag inte tänker på det.
När jag är på fester och de har musik lämnar jag inte festen bara för det utan jag är kvar och umgås och har det roligt.
Men jag tycker musik är roligt att lyssna på och dansa till men det är något jag kan leva utan. Annars tycker jag om nästan all sorts musik förutom hådrock. Men är det haram så är det haram...även om det är superkul.
 
vad är ditt största intresse?
Jag älskar att PLUGGA!!! hahaahah nej skojar! Jag lovar att jag inte pluggar så mycket som jag skriver om det på bloggen. Jag skriver att jag ska plugga på bloggen men sen blir jag distraherad och gör inte det!
Jag älskar att umgås med familj och vänner. Vi har jätte bra kontakt med varandra i min familj och vi träffar släktingar flera gånger i veckan Alhamdulillah! Min bästa vän har flyttat till karlstad så jag kan inte träffa henne lika ofta. Men jag umgås med andra vänner så ofta jag kan. Annars tycker jag om att titta på film och läsa böcker (inte kurslitteratur!)
 
en sak du kan aldrig leva utan som du använder dagligen? 
Jag vet att det här är ett mobbat svar men... min iPhone! Jag använder den tusentals gånger om dagen och jag är en sån person som är beroende av social media som typ instagram (jag heter Sarsoras), twitter, Keek, whatsapp, viber, youtube, ibland facebook, min mail och liknande. Jag tycker om att läsa om kändisar, fashion, olika tutorials, tips och sjuka/roliga klipp på youtubeklipp!
Men min iPhone är mer än bara så! Jag använder den som karta, spela spel, se filmer, serier, smsa och ringa. Jag och mamma skickar bilder till varandra även om vi är i samma rum haha!
 
hur mkt pengar lägger du på kläder o sånt per månad? hur mkt pengar spenderar du per månad på ett ungefär? Tar du lån lr får du pengar av dina föräldrar.
Jag har vissa perioder då jag shoppar väldigt mycket. Det finns vissa perioder så jag shoppar som en galning, köper verkligen allt jag ser! och vissa perioder shoppar jag jätte lite. Jag får studiebidrag som ligger på 2700 ungefär och jag brukar inte ha så mycket kvar i slutet av månaden. Det spenderar jag inte bara på kläder utan annat som t.ex. fika, telefonfakturor och annat som man allmänt spenderar pengar på. Men när jag har en galen shopping period brukar jag shoppa på nätet och då skickas fakturor hem som pappa betalar hehehe! (ett bra tips till er som inte har så mycket kvar i slutet på månaden).
Jag tar inget lån utan mina kära föräldrar betalar sånt som jag inte kan betala själv.  Det jag själv betalar för är shopping, min telefonfaktura och försäkring för mobilen. Allt annat, som min systemkamera, mina resor, kurslitteratur och liknande betalar mina föräldrar. <3
 
vad jobbar dina föräldrar med?
Min pappa är elektronik montör men numera äger han en kiosk/tobak i Reimersholme. Min mamma har läst datorisering- och aministrationsservice och jobbade inom det förut. Men i nuläget jobbar hon inte.
 
Vem skulle du ta med dig till en öde Ö?
Min mamma utan tvekan! kan inte leva utan henne! hon är min styrka och mitt hjärta!

Vad är din favoritfärg?
Jag vet inte! Det ändras hela tiden. Jag gillar turkos, neonfärger, emerald grönt. Men ljus lila tycker jag är speciellt fint!

Vad är din Favorit maträtt?
DOLMA! Mammas Vindruvsbladsdolma med grönsaker, alltså inte den irakiska med kött i.
 
Hur är din relation med din mamma? Och vad har du för tips för att stärka sitt band med sin mamma?
Jag och min mamma har en rolig relation. Vi är som vänner, bästa vänner, systrar. Det betyder att vi lånar kläder från varandra,väskor,  vi har gemensamma skor. Hon gräver i min garderob och jag gräver i hennes. Vi  berättar nästan allt för varandra och det har varit så ända sedan jag var liten. Vi har alltid våra hemligheter och vi förstår varandra direkt. När något händer är min mamma alltid en utav de första jag tänker på och måste berätta det för henne direkt! Men precis som två systrar så tjafsar vi också! och när vi väl tjafsar vill ingen utav oss ge upp för vi är båda envisa! och båda tror att vi har rätt. När jag mår dåligt räcker det med en stor kram från mamma och jag mår direkt bättre! Jag är så glad att jag har henne och må Allah förlänga hennes liv och må hon altid vara vid min sida. Våra föräldrar och speciellt mammor, går igenom så mycket för att få oss att må bra och det är viktigt att vi visar att vi upskattar det. Nu känner jag mig som en usel dotter för jag har inte hjälpt min mamma så mycket på sistone...
Det här med relationer är svårt och det viktigasate är att man redan från början byggt en bra grund. Det är viktigt att kunna berätta för sin mamma precis hur man känner sig och det är viktigt att hon kan förstå vad du menar och hur du tänker samtidigt som du förstår hur hon tänker. Man kan gå ut och shoppa tillsammans, ta en fika på något café och prata.  Om man kan prata med varandra och faktiskt lyssnar på vad den andre har att säga så blir banden starkare mellan er och det gäller alla relationer! Kramas mycket! haha en kram från ens mamma förmedlar så mycket kärlek! Det är bra både för dig och din mamma. Ibland kan jag krama min mamma bara helt plötsligt och jag säger att jag saknar henne fastän vi båda har varit hemma hela dagen! men hon förstår vad jag menar <3
Redan när jag var liten brukade jag komma hem och mamma frågar vad som har hänt i skolan och jag berättar allt om min dag. Det gav mig intrycket om att hon lyssnar på mig och hon blev som min vän som jag berättar allt för. Om din mamma inte frågar hur din dag har varit kan du fråga henne hur hennes dag har varit. Det är inget fel med det och då kan du passa på att berätta om din dag. Om du tänker på din mamma som din vän och umgås med henne kommer er relation att bli starkare utan att du behöver tänka på det.

Vanilla Cupcakes with Vanilla Frosting: The Recepie

 
The Cake:
125 g smör
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl yoghurt
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakbulver
2 tsk vaniljessence (eller beroende på hur stark smak man vill ha)
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt  smält smör, yoghurt och mjölk  och vispa försiktigt (det kommer skvätta så därför måste man vispa försiktig).
Tillsätt vaniljessence.
Blanda mjölet, bakpulver, vaniljsocker i en skål och tillsätt blandingen i resten av smeten.
Blanda allt till en fin smet. Den kommer vara lite tjock och därför kan man inte vispa den.
Använd muffinsplåt eller muffinsformar. Jag brukar använda både och!
Grädda i 180 grader i ca 15 min. Låt de svalna inna du börjar spritsa.
 
The Frosting:
4 dl florsocker
75 gram smör
2-3 msk mjölk
2 tsk vaniljessence
pastafärg (jag använde "sky blue" och "pink" från WILTON)
 
smula ner smöret i florsockret och blanda ordentligt. Tillsätt mjölken och vispa. Tillsätt vaniljessence och vispa ordentligt. Här kan man om man vill dela smeten i två skålar så att man kan färga de olika färger. Annars kan man köra en färg på hela frostingen. Använd tandpetare och tillsätt pastafärg i smeten. Börja med lite i taget tills man får den färg som man vill ha. Och vispa länge! Om man vill kan man ha frostingen i kylen en stund, men det gjorde inte jag den här gången.
Om du känner att frostingen är för vattnig trots att du haft den i kylen kan du tillästta mer florsocker. Om du känner att frostingen är för hård/tjock tillsätt mer mjölk i små mängder. Men var försiktig!
Börja spritsa när du känner att muffinsen blivit kalla! jag använde en tyll från Wilton som heter 1M och en passande spritspåse från Wilton. Voilá! Bon apetite!

Man kan dekorera sina Cupcakes med lite vad man vill: kokos, nötter, strössel eller annat som man kanske har hemma.  Annars kan man köpa ätbart glitter, blommor, pärlor, hjärtan och annat skoj som går att äta.

Alla ingredienser som jag använde finns att köpa hos www.kakburken.se eller i deras butik i järfälla (Bruttovägen 2     järfälla)
En prislista kommer upp på bloggen snart!

FRÅGESTUND

Okej då kör vi en frågestund eftersom att det är många som har bett om det.
Vad? Hur? När? Var? Vem?
Ställ allt förutom elaka frågor vilket jag inte tror ni gör ;)
Jag ska försöka svara på alla imorgon kväll. Så fråga på tills dess!
Ready, steady, ASK!

Muharram bjudning.

Idag har vi haft ca 50 kvinnor på bjudning(?) hos oss och det har med andra ord varit proppfullt hemma med en MASSA mat och en MASSA sötsaker och en MASSA trevliga ansikten. Det är därför jag bakade Cupcakes, som för övrigt lyste upp hela vardagsrummet(!!). Flera har frågat efter receptet så jag lägger upp det imorgon. Försöker även skriva en prislista på vad jag har köpt och hur mycket det kostar.

Är även sugen på en frågestund. En del läsare har skrivit att de vill ha en. Vad tycker ni andra? Har ni frågor ni vill ställa så kan vi ha en frågestund :)

Godnatt finisar och dröm sockersöta drömmar!

Cupcake drems

Godmorgon alla finisar!
Jag borde egentligen inte sitta vid datorn men jag var bara tvungen att visa er mina fina Cupcakes! förstår inte hur vi ska äta de för de är ju sååå snygga! Det är vanilj Cupcakes med vaniljfrosting som jag har färgat med pastafärg. Alla dekorationer är från kakburken.se. Om någon vill ha recept så säg till bara så lägger jag upp det senare. Jag vill veta, vad tycks?

Hej i stormen!

Tänkte bara kika förbi och kolla så att alla klarar sig bra i stormen. Inga olycksfall hoppas jag! För mig har det gått riktigt bra alhamdulillah. När jag skulle till unversitetet slapp jag alla förseningar för jag kom precis när ett tåg som var sent kom, men det blev en massa stop i trafiken så jag blev 5 min sen men de hade inte börjat ännu :)
Hur har det gått för er?

Förberedelser

På torsdag har vi en väldigt stor bjudning och det städas för fullt här hemma medan jag bakar. Håller på med fler cupcakes. Den här gången vanilj Cupcakes med vaniljfrosting. Bakar själva muffinsen just nu och fixar frostingen imorgon kväll. Då lär allt vara färdigt på torsdag.
Åkte förbi Kakburken i jakobsberg och köpte en massa ätbara dekorationer som pastafärg i olika färger, ätbart glitter i olika färger, pärlor i olika storlekar, ätbara snöflingor och kristyr. jag köpte också tyllar och tyllpåsar! Kommer såklart inte använda allt till cupcakesen för då blir det bara fult.
Jag köpte fler bakformar också, så nu har jag alla storlekar hehe.
Men nu har jag mitt lilla lager här hemma ;) Lägger upp bilder på resultatet imorgon. Ska bli spännande!

Istanbul and Iraq

Den 19 december åker hela familjen på vår första resa till Irak någonsin! Så otroligt spännande att få besöka sitt omtalade hemland för första gången i sitt liv.
Vi åker först till Istanbul där vi ska vara i tre dagar och sedan vidare till Irak. På vägen hem är vi i Ustanbul i en dag. Så sammanlagt blir det 4 dagar i Istanbul och 14 dagar i Irak inshallah!
Jag planerar att ta väldigt många bilder men jag tar inte med någon dator så det blir blogginlägg från mobilen och alltså bara mobilbilder. Men när jag är tillbaka ska jag lägga upp alla fina bilder och skriva om alla områden vi var i.
Tänk på att jag ska till Irak, så nätverksuppkopplingen kanske inte är den bästa där borta.
Så spännande!

Today in pictures

Dagen bestod utav bjudning hos mormor, en massa mat, sötsaker och mina fina cupcakes! (Receptet finns i ett tidigare inlägg)
Jag hade på mig en svart klänning från Nelly med pärlor på kragen matchat med ett silver collar necklace.

Jag måste lämna in ett arbete klockan 9 imorgon bitti och jag har bara skrivit halva. Jag är fortfarande hemma hos min mormor och väntar på att min familj blir klara så att vi kan åka hem där jag har min dator och arbetet. Känner mig så otroligt stressad. Jag kommer att sitta hela natten och skriva och som tur är jag ledig imorgon!

Shopping tips: 50% off at Elf Cosmetics!

Tänkte tipsa om att Elf eyeslipsface.co.uk  har 50% på allt i deras butik i 24 timmar för att fira deras födelsedag. Elf är en nätbutik som säljer kosmetika till billiga priser. För oss som bor i Sverige skickas produkterna från deras lager i London vilket betyder ingen tull utan bara frakt. Så passa på nu!
Jag tror att de gör det här bara för att irritera mig för de vet att jag klickade hem en massa produkter förra veckan till ordinarie pris...

Billiga priser+50% rabatt= You do the math ;)

Student tips: Maxiklänning

 
Här kommer lite tips på maxiklänningar som jag hittade på  nätet. De är ju inte alla tre kritvita för man MÅSTE inte ha vitt på studenten utan puderbeige eller puderrosa funkar också lika bra :)
Klänningen från bonprix är för tillfället slutsåld, men det står att de ska få in fler så vi får väl hoppas på det. Det var ganska svårt att hitta något fint så här dags men om några månader kommer det bara krylla av vitt på alla nätbutiker så då blir det fler tips inshallah.  Den första är en lite enklare variant för de som kanske inte vill ha så mycket bling bling eller som kanske vill lägga till eget bling. Min favorit är den i mitten, den puderrosa
klänningen.
Ni hittar den första klänningen från nelly här, den puderrosa hittar ni här och klänningen från bonprix hittar ni här
Man kan matcha sin maxiklänning med en slöja i samma färg och en kavaj/Bolero/Kofta/tröja så att man täcker armarna och bysten. Personligen föredrar jag att ha kavaj eller bolero till en maxiklänning än att ha en tröja under, för att jag tycker att det är finare. Men man får matcha på ett sätt som känns bekvämt för en själv.
Tänk på att det kommer fler klänningar ju närmare studenten vi kommer, men jag skulle inte vänta till sista stunden heller så tänk på det =)
 

So right yet so wrong...

 Jag har varit så otroligt upptagen den här helgen därav den dåliga uppdateringen under lördagen. Men kommer fler inlägg idag inshallah.
Dessa skor står på min önskelista just nu! de är så snygga men passar verkligen inte för det här vädret. Dem är mer höst/vår skor och nu är det december. Så det är lite dålig timing. Men jag kanske kan klicka hem de beige ankle bootsen för att ha på våren eller så fort snön försvinner.
          Have2have.se  598 kr
     Zara TRF 549 kr
 

Kan inte fatta att det är 30 dagar kvar till 2013, det var ju sommar igår!?! Tiden går så fort!

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0