Helgen.

Godmorgon! En ny vecka. Nya tag!
Den här helgen har jag gjort allt annat än att plugga haha! Nej men lite pluggade jag i alla fall. 
I lördags var jag ute med mamma och systrarna på stan en stund och sen gick jag iväg till ett bibliotek och pluggade lite. Senare var jag med svärfamiljen på middag och sen åkte jag, Hussein och några till till ett café och fikade. Vi satt utomhus och det var inte alls kallt. Men senare på kvällen fick vi värma oss med filtar haha. 
I söndags var vi och vänner till oss bjudna på väldigt god brunch hos min mormor. Vi blev kvar där efter att gästerna hade gott och åt middag där också. Senare på kvällen kom Hussein hem till oss och jag och han kollade biljetter till bröllopsresan(!!!).

Så jag har haft en väldigt trevlig helg med nära och kära och träffat nya människor och ätit en massa gott!
Hur har er helg varit? 



Wedding plans!

Godmorgon vackra bloggläsare!
Visst är det en underbart härlig dag mashallah! Men jag måste plugga till tenta såklart. Omg jag drömde att det var snöstorm, bra att det inte var det haha. 

Tänkte berätta lite hur vi ligger till i bröllopsplaneringen. Vårt bröllop är som sagt 3 augusti inshallah. Så direkt efter Månaden Ramadhan. Det är så mycket som man måste tänka på och planera. Men än så länge har vi har bokat lokal, jag har köpt klänning och brudslöja... Tror det är allt vi har gjort haha.
Vi kollade lokal väldigt länge och provade olika lokaler. Det var en del som hade allt för överdrivna priser som inte passade oss och sen fanns det andra som inte tog emot folk som inte var medlemmar i kyrkan (!!!) och så fanns det lokaler som var fullbokade. 
Vi hade funderat på att ha bröllopet i White palace eftersom det är nära oss men var osäkra på det för att vi hade haft förlovningen där men senare sa ägaren att de har förbjudit honom från att göra fester till muslimer och att man måste vara medlem i kyrkan. Så taskigt tycker jag! 
Men i alla fall vi tyckte om en festvåning i handen istället så den bokade vi alhamdulillah :D
Vi kommer ha en fest för endast kvinnor så att alla kan vara utan slöja, då är  männen i en annan lokal (har ännu inte bokat den!) och senare på kvällen kommer våra manliga familjemedlemmar och vänner för att vara i lokalen med oss. 

Min klänning köpte jag från Stockholm brud och fest personalen är såååå trevlig och redan första gången jag gick dit kände jag att jag villa köpa min klänning från dem. Men vi var ändå runt och provade klänningar i många andra butiker i Stockholm och Södertälje. 
Alltså känslan när man sätter på sig en vit klänning med brudslöja... Det är så man inser att man ska gifta sig och ha en stor fest där alla människor kommer för att fira en själv. Ett nytt kapitel. Ett nytt liv med en annan person. Nya rutiner och vanor. Det är en känsla blandat av spänning, iver, glädje och lite läskigt är det!
Det kommer bli helt underbart inshallah! 

Vi måste fixa inbjudningskort och boka bröllopsresa också!  Åhh det är så mycket som jag inte ens kommer på på rak arm sådär men det är både stressigt och kul! 

Ett tips till alla som planerar eller någon gång kommer att planera bröllop. Fäst dig inte vid små detaljer. Man tänker för mycket på allt som ska vara "perfekt" och precis som man har drömt om. Men det blir aldrig precis så som man vill ha det. Om man tänker för mycket på sådant så lär man bli besviken i slutändan. Jag känner folk som har gråtit på deras bröllop för att något inte blev som de hade planderat. Det klart man ska planera och så men inte vara en bridezilla och fokusera på varenda liten detalj och få panik när något går snett. Inshallah allt blir perfekt! 

Lunch!

Heeejhej! Allt bra? 
Har precis ätit lunch med Hussein och nu är jag på väg till KI igen. Vi har caseseminarium idag och vi blev klara på en timme så då vart det 3 timmar över. Ingen hade böckerna med sig, så vi hittade på andra saker att göra. Jag åkte till Hussein och åt lunch med honom och nu är jag on my way back. 
Vi var hos en indisk restaurang i Liljeholmen och när vi kom in så kommer en utav servitörerna och säger att dem har halal kyckling. Vi var lite skeptiska så vi frågade en annan som stod i kassan och han sa att de köpte kyckling från Qibla. Så det var lite kul att höra haha. Gott var det också! :)

Säg det med choklad!

Överraskade H med lite choklad igår. Vem älskar inte choklad liksom?! Och det blir tio gånger bättre med ett meddelande också 😁 
Han blev glad men han vägrar äta upp det så hela konceptet med att det är choklad är ju förstört nu haha. Men jag förstår att man vill spara sånt.



Engagement Day ❤️

Det efterlängtade inlägget...Förlovningen! 19.06.2013 ❤️
En utav de mest underbara dagarna i mitt liv. Jag kan inte se en bild, prata om den dagen eller tänka på den utan att le stort. Kan bara beskriva den med ett enda ord: Alhamdulillah!
Jag spenderade dagen med nära, kära och familj så klart! 
Vi hade aqed, alltså själva vigseln med imam/Sheikh, hemma hos oss. Det fick bli festtält i trädgården för alla män och alla kvinnor var inne i huset. Vi hade väldigt mycket gäster från utlandet så det var proppfullt både i huset och trädgården. Men alla fick plats och stämningen var super Alhamdulillah. Jag var så nervös dagen innan och samma dag.  Min fästman skulle få se mig utan hijab för första gången och det tyckte jag var jättekul men ändå sjukt nervöst haha. Men det var i te så farligt insåg jag senare haha men jag är en riktig dramaqueen som blir nervös och överdriver alltid hahah

Förlovningsfesten var dagen efter, alltså 20 juni, och ägde rum i White Palace i Spånga. Den lokalen är så himla fin! Det var bra service, god mat och alla var glada. Jag träffar än idag personer som säger hur trevligt de hade det vilket gör mig väldigt glad! 
Jag är otroligt nöjd och superglad över att ha fått spendera den här stunden med nära och kära. Jag hoppas att jag alltid kan dela min glädje med dem.

Jag hade två klänningar, en sjöjungfruformad på festen då det bara var kvinnor och en mindre tight klänning när männen kom till lokalen. 
Den första klänningen var från Jovani och den köpte jag från Glamour i Södertälje (kan tyvärr inte visa bild för att jag inte bar hijab då)
Ägaren till Glamour är jättetrevlig och jag var där flera gånger för att sy in klänningen och lite annat och de va lika trevliga varje gång. Fick även låna underkjol till klänningen från de utan att behöva betala för det.
Klänning nr2 var från Sherri Hill och den beställde jag från missesdressy.com. De säljer autentiska klänningar och de har kontrakt med designerna. Men nu har de slutat frakta vissa märken utanför USA :(  Det är klänningen som ni ser på bilderna nedan. Den va lite större och inte lika åtsittande på kroppen så jag kände mig bekväm i den även då mina släktingar och Husseins släktingar kom till lokalen.
Klänningen är kortärmad med en stor v-formad öppning i ryggen men jag har matchat den med en bolero som täcker så att inget syns ;)
Jag letade överallt för att hitta någon överdel som matchar. Jag provade bolero, kavaj, cardigan, glitter, paljetter och enkelt siden men inget verkade passa. Till slut beställde jag en kort bolero av paljetter i silver. Överdelen på klänningen har stenar och det passade jättebra till boleron. Jag fick många komplimanger för min outfit både av folk som närvarade och folk som bara sett bilder så jag tror att jag lyckades bra 😊


 
Detta var en utav de bästa och mest minnesvärda dagarna i mitt liv. Jag kommer alltid att tänka på den här stunden i mitt liv och le både på insidan och utsidan. 

Jag önskar att alla människor finner sin själsfrände inshallah. Och för de som redan funnit sin andra halva, må Allah stärka deras band till varandra och fylla deras dagar med kärlek till varandra och till Gud ❤️

FAIL.

Skrev ett långt inlägg om förlovningen, skulle precis lägga upp allt med alla bilder så bara försvann det. Guuud vad jobbigt. Skrev om festen, lokalen, klänningar och hade lagt in flera bilder. Åhhhh Blev lite arg så jag ska plugga istället. Förlåt! 😭😭
Kanske försöker igen ikväll. 
Kram!

Cottonfluff á la Mint


Dagens detaljer. Mint och guld 💕
Gillar verkligen den här stickade koftan från Cubus. Den är sååå mjuk och man känner sig som sockervadd i den. Den finns i färgerna vit, korall och mint. Jag valde såklart mint haha!

Neon.

En bild på dagens. 
För övrigt gick tentan bra alhamdulillah. Hoppas det inte bara är min känsla haha! 



Uni Life...

Imorgon är min tenta så efter det så kan jag blogga normalt igen. Ska bara plugga allt vad jag kan idag och så skriver jag allt vad jag kan imorgon och så är jag fri i två veckor till nästa tenta😃 eller fri och fri, jag måste ju plugga då också...


Seriously?!

NOOOOOOO?! Sun where did you go? 



Maxi skirt

Halloj! Tänkte tipsa om lite maxi kjolar hos Mango. Fått en del frågor om var man kan hitta kjolar. Jag personligen köper från alla möjliga ställen och länder. Både i butik och på nätet. Jag har köpt några från Ellos.se, laredoute.se, h&m, Gina tricot, Zara och diabless. Från London: new look, m&s, warehouse. Från Spanien: stradivarious och har några från Holland också. Så vart jag ser kjolar köper jag haha. Det gäller att hålla ögonen öppna. 
Men har letat upp lite kjolar hos Mango. De har både enkla enfärgade och mönstrade. De enfärgade kostar 299kr så det är ganska bra. Och de andra kostar mellan 400 och 500kr. 
Personligen föredrar jag enfärgade kjolar då de är lättast att matcha men alla gillar olika!😉




Plugg...

Hej och håå!
Förlåt att det varit så glest med blogginlägg men jag har en tenta som jag pluggar till. Kommer ha långa dagar med mycket föreläsningar så kommer inte ha så mycket tid över till att plugga. Därför har jag gjort det i helgen och ska fortsätta även idag! Så lite dött men snart kommer fler spännande inlägg (hoppas jag!). En del har frågat om recept på dolman så det ska jag lägga upp så snart jag kan och så inlägget omförlovningen  så klart haha
Men men! Back to studying...

Details


Blek turkos klänning från h&m, halsband från Bijou Brigitte och klocka från Michael kors. 

What I wanted to say...

Har detta hänt er? När man vill säga så mycket men ändå känner sig stum. Det händer mig ofta haha jag har alltid svårt med att sätta ord på vad jag känner eller tänka ut det jag egentligen vill säga. Jag vet precis vad jag vill säga när jag är ensam och tänker själv men när jag ska berätta för någon så kommer det inte ut. Istället säger jag bara något litet medan jag egentligen ville skrika ut en hel radda ord...

Jordgubbar, Kiwi och Vaniljyoghurt

Good morning ladies!
Nu börjar vi gå mot vårdtider och jag äääälskar att se solen framme. Vilken energi man får! Min mamma har köpt hem sjukt mycket jordgubbar så har smaskat i mig en massa och det känns verkligen som vår 😃
Nu var det dags för lite Jordgubbssmothie! Hade i jordgubbar och kiwi i smaksatt yoghurt (valde vanilj). Supergott!


Dagens outfit



Vad tycks om dagen? Passar jag i blått haha.
Idag var det första gången jag hade på mig landstingskläder på utbildningen. Vi gjorde sväljbedömningar på varandra och då var vi tvunga att byta om till sjukhus uniformen! Kan säga att det blev en hel del selfies för vår klass idag! Haha! Alla gick runt glada på sjukhuset klädda i blått och vitt. Det var faktiskt kul att se hur folk mötte en. Jag brukar alltid ha mitt kort hängande och det är aldrig någon som frågar mig om hjälp, men idag var det så många som kom fram och frågade om jag kunde visa vägen eller öppna någon dörr eller något liknande. Jag antar att man annars inte vägar komma fram till någon om denne inte har sjukhuskläder på sig vilket jag förstår haha man vill ju vara på säkra sidan! 

Förresten! Alla hijabisar som brottas med problemet med sjukhuskläder (hijab, långärmat etc) det finns lösningar till allt! Man kan beställa speciella hijab i bomull till sin uniform och lösbara ärmar som man byter till varje patient. Tjejer låt aldrig religionen hindra er från era drömmar. Det finns lösningar till allt inshallah vi gör Allah nöjda och följer de regler som religonen satt för oss samtidigt som vi kan arbeta med det vi vill. Men skriver ett mer specifikt inlägg om det inom kort inshallah ;-)

Nu ska jag fortsätta plugga. Ha det fint!

Wifey Material!

Igår bjöds det på middag för två by yours truly haha! Jag som aldrig står i köket stod där hela dagen och lagade mat haha. Det blev dessutom superbra och Hussein tyckte om det 😊
Det blev Vinbladsdolma, Kerala Curry med ris, sallad, tsatsiki, hummus och efterrätt! Kände mig skit stolt när jag såg resultatet och smakade på det hihi
Bra wifeyyy inshallah hahaha




Hur träffades vi??

Okej! Nu till frågan som mina läsare jagat mig med ända sedan jag berättade att jag hade förlovat mig. Hur träffades vi?
Okay here we go...Vi var grannar förut när jag var yngre men tror ingen utav oss hade lagt märke till den andra då trots att jag bodde i huset mittemot honom! Haha!  I alla fall, våra familjer känner varandra sen en tid tillbaka och min mormor och hans mamma är typ bästa vänner. Hussein hade sett mig några gånger utan att jag lagt märke till det och ville lära känna mig. Så han berättade för sin mamma och hon blev glad såklart haha ni vet det är Jag liksom duuuh! Haha nä skojar, men hon blev glad för att hon känner familjen och vet att det är en bra familj ;)
Så de pratade med mina föräldrar som pratade med mig och kollade ifall jag ville träffa honom. Jag mindes knappt vem det var, hade sett honom någon gång när han var yngre minns jag men inget mer. Så de kom hem till oss några gånger och vi satt och lärde känna varandra. Första gången var det pinsamt och jag tyckte allt jag sa lät fel för att jag var nervös haha men efter det kunde vi sitta och prata i flera timmar utan att märka av tiden. Det var lätt att prata med honom och jag ville lära känna honom mer. Därefter började vi smsa också, med tillåtelse från mina föräldrar såklart :-P Så vi lärde känna varandra bättre och bättre vilket var bra. Jag fick veta hur han är som person, hur hans tankesätt är och sånt. Vi pratade som vänner och lärde känna varandra bara och det gick superbra. Vi smsade varandra bokstavligt talat heeelt tiden! Det kändes bra att prata med honom och så en dag började vi prata om äktenskap för att jag hade varit på ett bröllop samma dag och vi pratade om det. Vi båda kände att det här var rätt person att spendera resten av våra liv med. Så började han fråga lite indirekt om jag skulle säga ja till honom. Jag kände att jag visste vad mitt svar var men jag sa inte det direkt. Han ville ha ett officiellt svar och jag sa att om han ville ha ett officiellt svar så måste han ställa en officiell fråga. Och där kom det! Haha ett sms där han frågar om jag vill förlova mig med honom... Och jag sa Ja! 
Så sen förlovade vi oss, ni vet det klassiska männen kommer och ber om min hand från min pappa och allt det där :) 
Några månader senare gjorde vi vigseln (aqid) och nu är det 5 månader kvar till vårt bröllop inshallah! Det är så kul hur en person som jag aldrig lagt märke till kan komma att betyda så mycket på bara ett år :)
Busen berättade flera månader senare att han hade följt min blogg innan vi ens kände varandra! Han hade läst mycket om mig där och det är faktiskt han som har tjatat på mig att fortsätta blogga hela tiden för att han gillade det med mig haha.

Under sommaren planerade han en överraskning tillsammans med min mamma. Jag tog av mig förlovninsringen och gick ifrån när jag kom tillbaka var min ring borta. Jag skulle ut med Hussein den dagen o fick panik letade överallt. Han var framme och väntade på mig i hallen men jag vägrade gå ner för att min ring var borta tänkte att han kommer bli arg på mig och jag kan väl inte gå ut med honom utan ring om han har sin ring haha. I alla fall han fortsatte ropa på mig och sa att vi struntar i ringen för vi har reserverat bord och måste hinna i tid. Så jag gick ut till slut utan ringen och var förvånad över att han tog det så lugnt. I alla fall, vi hann i tid till restaurangen och när vi var klara gick vi på promenad vid sjön. Han tog med mig ut till en brygga och så tog han fram en halsduk från ingenstans. Jag tänkte ooookej vad är det med honom?! Haha så knöt han den som ögonbindel på mig och sa att jag inte fick titta tills han ropade mitt namn. Så jag stod där som ett frågetecken tills jag hörde honom säga Sara. Jag tog av mig ögonbindeln och där stod han på knä med en ros i ena handen och min ring i den andra! Och så sa han "vill du gifta dig med mig?" Det första jag säger är "Är det DU som har min ring?!" Hahahah och så hör jag folk som går förbi i bakgrunden klappa och gratulera oss! 
Snacka om att jag blev överraskad! Det var verkligen supergulligt 😊

Klick!

Igår kväll klickade jag hem dessa skor från nelly! Dem är sååå fina och jag har kollat in de ett tag men igår fick de äntligen bli mina😁
De svarta heter Plant från Timeless  och de rosa heter Enchanted från Nly shoes.




Live. Love. Laugh.

Outfiiiit från helgen!
Har en militärgrön sjal med orangea zebror på (jag vet låter konstigt men den är fin jag lovar!) så tänkte matcha ihop något som passar till den. Det är inte orange utan mer åt korallhållet så jag hade såklart en skjorta i precis den färgen!😁 matchat med en militärgrön kjol och ett bälte i lite mörkare korallfärg. På bilden har jag även skinnjacka och pälsväst. 
Vad tycks? Yay or nay?


Skjorta: h&m | kjol: Gina tricot | sjal: Glitter | bälte: Från lillsyrran | smycken: Gina tricot och Holland | pälsväst: Hollies


PS. Ska försöka börja ta bättre bilder med min systemkamera istället haha. Måste ha en assistent till det typ ju haha!

Memories

Hejhej!
Hoppas alla haft en bra helg hittills. Själv har jag till mesta dels pluggat inför två tentor i veckan. 
Här har ni  i alla fall lite bildern från min tid då jag var frånvarande på bloggen. Det är inte bästa kvalitén så
Bilderna är tagna med mobilen men det får duga än så länge 😉
Ska försöka sätta mig ner och skriva lite mer om olika händelser exempelvis min förlovning så fort jag har pluggat lite.





Breakfast!

Idag var jag och le fincé superpigga haha. Jag vaknade klockan 8 och mötte honom klockan 9 så gick vi ut och åt frukost tillsammans innan han var tvungen att åka till jobbet. Det var suuuper mysigt! Jag är inte frukosttypen så trodde inte jag skulle vara hungrig men jag åt så mycket så jag var proppmätt efteråt. Se vad gott sällskap kan göra med ens aptit haha.




It's all in the details

Helluu!! 
Hoppas allt är bra med er :)
Tänkte slänga upp lite bilder på min outfit från i fredags. Var ute med fästmannen och hans kusin samt kusinens fru. Vi åt middag och sen var det dags för lite bowling. Väldigt trevligt var det 😊

Har en sjal som jag köpte i Istanbul som är i färgerna lila/rosa och mint. De av er som följt mig länge på bloggen minns kanske att jag älskar mint haha. Så jag pysslade ihop en outfit som matchade sjalen. Tror att det blev lyckat, eller vad tycker  ni? 



Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0