Henna party Outfit

Detta är vad jag hade på mig på henna festen i Lördags. Ett par breda byxor med vit skjorta och kungsblå kavaj. Jag och mina två kusiner hade likadana kläder men olika mönster.

Jag:
Byxor: Saint Tropez
Skjorta: Primark
Kavaj: H&M
Slöja: marocko
Skor: Miss Selfridges
Clutch: Primark
Accesoarer: DKNY, Guldfynd, Dorothy Perkins och H&M

Kusin 1:
Leopardbyxor: Zara
Blus: Zara
Kavaj: Zara
Skor: Zara
Clutch: Present
Slöja: H&M

Kusin 2:
Byxor: Zara
Skjorta: Zara
Kavaj: Zara
Skor: Zara
Slöja: H&m
Clutch: Alexander Mcqueen

Det blev en hel del Zara hahahah!

Henna fest 25-08-2012

I Lördags var jag på henna fest här i marocko. Den ägde rum i brudgummens trädgård (här i marocko är en trädgård större än en skolgård) Det fanns många okända men trevliga ansikten och kvällen var väldigt trevlig och mysig. Jag och mina kusiner hade högklackade (läs 15 cm) skor och det var jääääättte svårt att gå i gräset eftersom att klacken åkte in i jorden hela tiden. Haha!
De hade även hyrt en traditionell marockansk sång/dans grupp som kom
In mitt i och överraskade alla!


Bjudning 24-08-2012

Igår hade min moster bjudning till hela deras släkt som är på besök från olika länder för att närvara på ett bröllop här i Marocko.
Det var en trevlig kväll med massvis med gooood mat :D

23-08-2012

En outfit från två dagar sedan

Maxi skirt- New Look
Blouse- Primark
Scarf- H&M
Accesories- DKNY och presenter

 

Yellow

Gårdagens outfit fick bli det som jag egentligen skulle ha på eid dagen.

Skjorta- London
Kjol- ellos
Sjal- h&m
Bälte- primark
Smycken- h&m, DKNY och Ebay

Eid 2012

Eid Mubarak alla fina bloggläsare! Har haft dåligt med Nätverk på sistone och därför inte kunnat blogga. I år spenderade jag min första eid i ett arabiskt land med min moster och hennes mans familj. Det var en trevlig dag men inte riktigt som förväntat. Vi åkte till en stad vid havet en bit utanför Casablanca. Eftersom det var vid havet fick vi skippa våra nya eid outfits :/ men det var värt det! Vi åkte båt och fyrhjulingar, gick på libanesisk restaurang och en del badade i havet. dagen var fylld med glädje och skratt trots att det var 45 grader varmt!!!

Jag hade på mig en vit klänning/tunika från Forever 21, jeansbyxor, sjal från Primark, clutch från New Look, armband från h&m, klocka från DKNY och ring från Primark.

Swimming tanning and enjoying life!

Hej finisar!
Sitter just nu och solar vid poolen!! Moster bor i en villa där ingen kan titta in och därför kan jag bada och sola utan sjal :D Vädret är underbart och Eid är imorgon här i marocko så livet kan inte bli bättre!

Day 1

Idag har vi spenderat dag 1 i marocko! Mina systrar har badat hela dagen och jag och mamma åkte till en tradionell souk (bazar). Tyckte dock att det var väldigt stökigt och massor med människor. Men på kvällen åkte vi till Marocko Mall som var jättefint och fräscht. Har bett morgon bönem och ska lägga mig för jag är dödstrött!!
Jag ska försöka ta fler bilder som jag kan lägga upp imorgon :)

Next stop, Morocco!

Hej finisar! Sitter nu på flyget mot Barcelona och därefter byter vi till flyg mot Marocko (Tack Gud för blogg.se i mobilen hihi).
Längtar så mycket till att få se mina vackra kusiner och bada o sola o allt det där! Men nu måste jag stänga av mobilen.
Take Care! Xx

Todays Haul!

Kom precis hem från kista med mami!
Det blev en del mini shopping inför resan som typ solkräm och solskyddsfakor. Plus att jag behövde köpa mer ansiktsrengöring för min tog slut igår och de hade gjort 3 för 2 ;)
(jag använder Neutrogena pink grapefruit facial wash och hela den serien)
Köpte även två armband och en blommig slöja från H&M samt ett par 15 cm killer shoes från Bianco! Jag försökte verkligen ta en bra bild på skorna men det blev bara fel hela tiden haha...

Morocco!

Hej finisar! Jag har totalt glömt att berätta att jag ska till marocko på fredag för att hälsa på moster, fira Eid och sola & bada så klart! Så hela min dag har gått åt att välja ut favorit outfits och just nu sitter jag och packar resväskan. Mamma berättade för mig när jag var i London att hon hade bokat för mig och mina systrar :)
Vi är också bjudna till ett bröllop där så det är ännu ett plus!
Men nu måste jag åter tillbaka till min lilla väska. Take care!

InstaFashion

Här kommer tips på några av flertalet hijabifashion accounts på instagram! För lite inspiration! Glöm inte att följa mig också! Ni hittar mig på Sarsoras

http://www.iloveramadan.se/

 

www.iloveramadan.se
"Klart att alla älskar månaden Ramadan... Men varför då?"

 

 

http

Readers Request: Logopedprogrammet

Okej så några utav er ville veta lite om Logopedprogrammet, vilket är det jag läser på Karolinksa institutet.
Logopedprogrammet är en 4-årig utbildning (på helfart) som innefattar medicin, humaniora och psykologi.
"Logopedutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier, 240 högskolepoäng, och leder fram till logopedexamen samt uppfyller kraven för magisterexamen med huvudämnet logopedi. Legitimation som logoped utfärdas av Socialstyrelsen." (från KI:s hemsida)

Nu kanske det finns många som kanske inte ens vet vad en logoped gör. En logoped arbetar med att främja människors kommunikationsförmåga; röstsvårigheter, talsvårigheter, språksvårigheter och sväljsvårigheter. Två utav de vanligaste patienter som träffar en logoped är barn med talsvårigheter och stroke-drabbade patienter med afasi.  Men logopeder träffar en mycket större variation av patienter i verkligheten. Allt från spädbarn till äldre som knappt kan röra på sig.
En annan intressant aspekt är den vidgade arbetsplatsen, som logoped kan man jobba på sjukhus, habiliteringscenter, skolor, privatkliniker, rehab och massa annat!
Idag är det endast läkare och logopeder som får ställa en diagnos, för logopeder gäller det dyslexi och för läkare allt annat :)

okej, nu tillbaks till utbildningen! Där studerar man logopedi, psykologi, lingvistik, fonetik och medicinska ämnen som är av betydelse för diagnostik och behandling av röst-, tal- och språkstörningar samt sväljningssvårigheter.
Utbildningen är även varvad med praktik speciellt för de senare åren. Den ges vid Karolinska institutet, Uppsala universitet (på våren), Linköping universitet och Göteborg universitet.  Dessa är de jag vet om men jag har för mig att umeå och Lund också har logopedprogrammet. I karolinska så är det Campus Huddinge som gäller och antagning sker varje höst. När man studerat färdigt så får man en Logopedexamen och en magisterexamen i Logopedi. Man måste dock till Socialstyrelsen för att få legitimation och bli leg. Logoped och kan börja jobba!

http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=10558&l=sv

Hoppas att det klarnar för en del nu och om ni har fler frågor så ask away!
...Och ursäkta att jag skrev en bok ;)
 
 

Dagens Pink and Blue

Idag träffade jag mina två närmaste vänner i stan. Vi gick runt lite och paratade och tog igen missad tid :)
Detta är även dagens:

Kjol- Primark
Spetstopp- New Look
Kofta- present från min kusin (det står SPG på etiketten men vet inte vad det är för butik)
Väska- Primark
Accesoarer- H&M, Guldfynd, DKNY, gina tricot

Den Gyllene Regeln...

...Inom islam och alla religioner i världen.
"Behandla din näste så som du vill att du blir behandlad."

Nails Nails Nails!

Jag älskar att fixa mina naglar i för en fest eller något liknande. Jag har en hel kartong fylld med nagellack och olika penslar och stämplar för att göra mönster. Men det svåraste enligt mig är att välja färg och komma på något mönster. Det finns ju så mycket fint som jag vill prova! Jag brukar ofta titta på bilder på Pinterest för att få lite inspo.... ;)

Bjudning

Idag hade vi bjudit hela släkten på iftar hemma hos oss så det blev en lång dukning i vardagrummet (middleeastern- style). Mamma hade gjort massor med god mat så jag är helt proppfull just nu!

Instagram

Follow me on instagram for more updates in pictures :) Username: Sarsoras

We all dream under the same sky

Igår var vi bjudna på iftar hos min mammas farbror. Det var en väldigt trevlig stämning och GOD mat ;) Detta hade jag på mig:

Maxi skirt- www.ellos.se

Blouse- Forever 21

Scarf- Lindex

Clutch bag- primark

Belt- Primark

Accesories- H&M, Maha and DKNY

 

Ps. Jag tar alla mina bilder med min iPhone och därför kan det vara lite dålig kvalité på de...

Fly butterfly fly!

Mina systrar har fått en ny hobby...att samla fjärilar! Det här är första gången jag håller i en stor fjäril. Visst är den fin?

I don't wanna break your heart, Wanna give your heart a break...

Dagens Outfit :)

Skjorta- Primark (yes, I'm obsessed with this blouse)

Kjol- MQ

Sjal- Lindex

Bälte- Primark

Yesterdays iftar

Sambosak med mozarella eller kött eller spenat, mini-pizzor, taboleh, chicken fajitas, linssoppa och olika sorts dadlar! Me likeyyy!

The maxi Skirt



Heej! Jag hoppas att det går bra med fastan för alla som fastar!
Jag tänkte tipsa om lite maxi kjolar som jag hittat hos New Look ( www.newlook.com ). Man kan beställa kläder från de för ett bra pris och de är pålitliga.  Dessa kjolar kostar mellan 14.99-16.99 £ vilket är ungefär 160-150 kr.
Av vissa kjolar har de en vanlig modell och en "tall" modell som passar lite längre personer, t.ex. den oranga och den marinblåa.
Eftersom det är en engelsk butik som skickar sina varor från Storbrittanien tillkommer ingen skatt- eller tullavgift. Frakten kostar 5 £ (ungefär 55 kr) och leveranstiden är 5 till 7 arbetsdagar. Om du beställer för minst 55 £ så får du även fri frakt :D
Har någon beställt från de tidigare och vad tyckte ni om deras service?
 

A hint of London

Todays London-inspired look is dedicated to Zahra Aka www.chic-and-magnifique.blogspot.com

Maxiskirt- Warehouse (debenhams)
Shirt- Primark
Bag- turkey
Bracelet- Åhléns

Yesterday's Outfit

Royal blue + grey cheetah= Me likeyyy

Kavaj/blazer- H&M
Byxor/trousers- Inwear
Skjorta/shirt- Primark
Skor/shoes- Primark

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0