Ice cream and exams

 
I scream, you scream we all scream for ice cream!! Pluggar statistik och äter chocolate chip ice cream med choklad sås, hallon och björnbär. Tjockis! :)
Jag är ledig imorgon så ska snart lägga undan böckerna och titta på lite serier. 
Ha det fint! 
 

Paris

New In: Kappa

Jag och mina kusiner gjorde ett massköp och klickade hem en hel del i förra veckan och nu är mina varor framme. Beställde denna kappa från ellos och jag satte fast min pälskrage på den och den blev så elegant! Brukar vanligtvis bara köpa svart kappor men ville prova något nytt så det fick bli vinrött. Tycker själv att den blev jätte fin. Eller vad tycker ni?

Bröllop på en tisdag?

Hej finisar!
Jag lovar att jag är super ledsen för att jag inte bloggar så mycket men jag är så upptagen de här veckorna och mycket är på gång.
Idag ska jag på bröllop och ärligt talat förstår jag inte hur man tänker när man planerar in ett bröllop på en tisdag haha
Men jag hoppas att det ska bli kul och att jag får träffa många saknade personer inshallah.
Försöker skriva fler inlägg så fort jag kan!

Party time!

Idag var jag på fest med tjejerna och detta var vad jag hade på mig. 
Peplum top från Diabless i kista | byxor från Lindex | skor från Zara | smycken från turkiet | Klockan är från Dkny. 
Jag bytte ut skorna mot ett par andra som passade mer med min väska. Men jag hann inte ta bild på dem.
 
 

Saturday!

Morsning Korsning!
Jag fastar idag och vaknade super hungrig :(
Ska snart iväg till en kompis för att agera frisör haha. Nej men min kompis ska på bröllop och hon ville att jag skulle fixa hennes hår. Vi får titta på någon tutorial på youtube och följa stegen typ.
Senare idag får vi gäster över på middag så det blir inte så mycket plugg för min del. Jag har inte pluggat något på två veckor så det är dags att börja snart. Imorgon ska jag på fest så jag får börja plugga på måndag :P

Inspiration på inlägg?

Har black out varje gång jag loggar in på http://blogg.se">blogg.se
Vet inte vad jag ska skriva :(
Jag har fått en del kommentarer om att ni vill se mitt rum. Kan kanske ta bilder lite senare. Men vad för andra grejer vill ni se här på bloggen. Jag vill inte att det ska vara en tråkig blogg och därför vill jag skriva det ni vill läsa.
Jag har varit upptagen för att jag håller på med lite andra grejer just nu och det tar en stor del av min tid.
Skriv vad ni vill så ska jag försöka fixa ett sådant inlägg :)

Words.

Mint mint and mooore mint!

Gårdagens outfit! Älskar fortfarande mint och igår fick jag äntligen använda min nya sjal från turkiet som glänser i två färger, rosa och mint med mintgröna fransar.
 
Black maxiskirt från Ellos.se | 
Mint skjorta från h&m | Mint/rosa sjal från istanbul

20th Birthday

Bilder från min 20 årsdag i söndags. Tack för alla underbara människor som närvarade. Jag hade det jätte trevligt!! Massor med pussar till alla som gratulerade mig på facebook, på bloggen och på instagram!

Min födelsedagstårta beställdes från Happy Sweet Food som ni hittar på instagram @happysweetfood (@tamjal) och på facebook.
 
Meis Smaskiga tallrik!  ( Follow her on instagram @Meiiis :D )
 

20

17th february 2013. Im officially 20 years old. No more teen days. I feel ooold!

Black, grey and white

Gårdagens outfit. Stickad tröja med skjorta och svarta palazzo byxor :)

Acessories of the day

.

Black out!

Har total black out! Vet inte vad jag ska blogga om. No inspiration. Nada.
 
Idag var jag ledig men vaknade tidigt och skötte en del ärenden. Sedan jag kom hem har jag bara varit med mamma vi har spelat candy crush, prattat och skrattat. Har precis ätit middag med resten av familjen och nu ska jag plugga en stund och sedan titta på nya avsnitt av pretty little liars och the lying game :)
 

.

 
The worst feeling ever is not knowing what you want

Out with the best!

Idag åkte vi till kista, jag, mamma och våra kusiner. Vi gick runt i butiker och skrattade massor! Köpte också födelsedagspresenter till varandra för det är så många utav oss som fyller år de här veckorna. Jag fick ett ipad fodral i neonrosa som verkligen lyser från min kusin. Sedan avslutade vi dagen med middag och fika och därefter åkte vi hem.

Jobb och hijab

Jag har fått en del frågor om att jobba med slöja och om hur man gör för att hitta ett jobb. Jag har personligen aldrig jobbat förutom hos släktingar. Så jag vet inte riktigt hur man söker jobb och hur svårt det är. Men jag har för mig att det finns massvis om sådant på nätet. Man kanske ska börja med att skriva ett CV och sedan utgå från det. Jag har aldrig skrivit ett CV så jag kan kan tyvärr inte hjälpa med det heller.
Jag tror att det lättaste jobbet för ungdomar idag är telefonjobb. Jag känner väldigt många som jobbar som telefonförsäljare och det verkar inte vara så stora krav på erfarehet eller liknande.  Man brukar få rekrytera personer till sitt telefonjobb, så om ni känner någon telefonförsäljare be de göra det åt er.

Sen det här med slöja och att jobba. Idag är det väldigt vanligt med hijab och man kan stöta på muslimska kvinnor med slöja på nästan vilken arbetsplats som helst. Jag tror inte att det ska var ett hinder även om det kanske finns arbetsgivare där ute som inte anställer muslimska kvinnor. Det finns ändå otroligt många jobb som passar och där arbetsgivaren inte alls bryr sig om personen i fråga är muslim, kristen eller något annat.
Man ska aldrig inte våga söka till något jobb bara för att man bär hijab.  Hijab är igen börda och då bör vi inte bete oss som om det är det heller. Vill du ha ett jobb sök, sök och sök! Om en person inte anställer dig för att du bär slöja är det hans förlust! Det är inte vad du har på huvudet som definierar dig, det är vad som finns i huvudet! Sådant som tankesätt, erfarenheter, personlighet och så mycket annat som man kan vinna över arbetgivaren med.  Det är bara att söka och får du inte jobbet är det inte för att du bär slöja, andra människor får inte heller alla jobb de söker och det är inget konstigt med det :)

Saturday night

Igår firade vi min kusins födelsedag hemma hos min morbror. Det var riktigt mysigt, vi skrattade, tog bilder, åt en massa gott och avslutade med film. Vi såg The Incredible hulk som är en nyare version av den första hulken filmen.

De har nyligen flyttat in i deras nya villa och har inget bord i vardagsrummet ännu så firandet fick bli på golvet istället!

My new baby is here!

Min ipad retina är äntligen här! Vi kommer ha såååå kul ihop. Det blev alltså en vit ipad till slut ;)
Nu ska jag mecka med den ett tag och därefter blir det birthday party hos mina kusiner!

Healthy snack

Nyttigt är gott och gott är bra!

Precis innan jag skulle publicera inlägget insåg jag att det här skulle vara så mycket bättre med chockladsås. Så jaa... Inte lika nyttigt dock!

Too much at the same time

För mycket händer på en och samma gång och jag känner mig stressad. Känns som om livet drar i mig från olika håll och ibland vill jag bara få tiden att stanna. Tänk om det skulle finnas en pausknapp...

Jag har tenta på fredag men har inte riktigt pluggat för jag kan inte koncentrera mig. Nästa tenta är inte förrän i slutet på februari så jag ska försöka tänka på annat än plugget från och med fredag.
På fredag har vi gäster på kvällen, sen är det fest på söndag och sen ska vi ut och bowla under veckan och veckan efter det fyller jag år. Så jag kommer ha annat att tänka på än plugg vare sig jag vill det eller ej haha!
Anyways, ska försöka power plugga de sista timmarna innan jag går och lägger mig.
kram på er <3

The love of my life

Happy birthday to the love of my life, the light in my life, the apple of my eye, the shoulder I can lean on,
the one who's always there for me no matter what, the one who carried me for nine months,
the one who stayed up all night long when I was sick, the one who huged me when I was crying, the one who kissed me when I was afraid.

Happy birthday to my mum and my angel sent from god to protect me. I ask god to protecter her, and love her the way she loves me. Oh allah stay by her side just like she always stays by me. Oh allah protect her just like she is a protection to me.  Because I can't go a day without looking at her beautiful face.
I love you more than anything mamii <3
 
Frukostbricka :)
Hon fick en parfym från Chanel av mig :)

Ombré knitted jumper

Dip-dye/ ombré stickad tröja med kristaller , från bikbok.
Innan jag skulle åka till Irak såg jag den här tröjan och ville köpa den men sen så åkte jag bort och så glömde jag bort den. I söndags gick jag in till bikbok och så hittade jag den på rea! Yay :)

Dålig uppkoppling

Idag har jag tyvärr jätte dåligt internet uppkoppling. Alla datorer är tröga och man kan i princip inte komma åt någonting. Så det blev inte mycket bloggande.
Imorgon är jag ledig förutom ett möte halv ett och sen så har vi gäster över på middag. Annars blir det lite plugg och skriva inlägg så klart ;)
Tänkte försöka åka förbi stan på vägen hem från mötet för att köpa en present till mamma som fyller år på onsdag! Är inte riktigt säker på vad det blir men troligtvis en väska.
Nu ska jag i alla fall skriva en stund och försöka fixa nätverket så att jag kanske kan se på film.

Up and at 'em

Hello! Hur mår ni?
Jag ska strax byta om för att åka till kista en stund. Sen kommer jag tillbaka och då blire plugggg inför tentan på fredag. Gud vad mycket tentor det känns som att jag har! Men det är bara för att vi har så korta och intensiva kurser den här perioden. Just nu är det audiologi, så allt om örat, alla olika hörselskador och sjukdomar, hörapparater och liknande. Men det är intressant så det är bra i alla fall!

Just the way you are

Dagens OOTD. Svart maxi, Jeans skjorta, mint stickad, mint sjal och silver smycken. Colour mix and match!
Slöjan är köpt från Turkiet och den är så mjuk och jag älskar färgen.
Vad tycks?

Shine bright like diamond in the sky.

Hade ingen internetuppkoppling igår hemma hos mina kusiner så jag kunde inte blogga. Men idag är en ny dag och allt har gått bra hittills. Jag ska ut med familjen och köpa ipad (tror det blir en vit), skor till min syster och lite annat som behövs. So basically en liten shoppingrunda ;)
Sedan ska vi på Middag hos mormor där resten av släkten är samlad. Ska bli kul att se alla trots att vi sågs igår haha! Men man kan aldrig få nog av familjen, nära och kära. De får mig att må bra och jag är så glad över att vi alla har en sån bra relation, mashallah må Allah bevara de allihop.

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0