Black or white?

Har tänkt köpa en surfplatta ett bra tag nu och jag har jämfört och läst recensioner och lärt mig ett och annat. Nu har jag kommit fram till att det blir en ipad. Vi har tre svarta iphone:s, två svarta ipod:s och en vit ipod här hemma så vi är en riktig apple familj haha! Men jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha en svart eller vit ipad!
Vad tycker ni? vilken färg skulle ni välja?

Klick klick klick!

Fyndade dessa två kjolar på rea hos ellos.se En brun och en svart. Så det fick bli ännu mer klick :D
Nu tror jag att jag har kjolar så det räcker haha! Får väl fokusera på överdelar istället och så smycken och andra accesoarer som är en ren självklarhet
 
Update: Kjolarna kostar 200 kr styck och är 100 cm långa. Jag är 163 cm lång och för mig passar de jättebra :)       Ni hittar kjolarna här.
.

Jewellery: Rings

Klick!

Klickade just hem dessa två!
Den turkosa kjolen är från Laredoute.se och den gråa är från bonprix.se
Försökte shoppa lite från london nu när det är rea men det var sååå svårt! haha varje gång jag gillar något och lägger det i varukorgen medan jag letar fler grejer och vips så är det borta en stund senare för att det tagit slut! Folk krigar alltså haha!

The confusion of being free

Eftersom att jag idag skrev min tenta (äntligen) och inte har nästa tenta förrän 8 februari kan jag pusta ut lite. Så ivrig som jag är inser jag att jag har trippel bokat mig själv imorgon...oppsie!  Men det är så när man pluggar och känner sig i en svart lång tunnel, sen när man vet att det närmar sig slutet börjar man boka in en massa grejer, träffar med kompisar, shopping och liknande.  Så nu får jag skippa en del!
Jag har som tradition alltid shoppat efter att jag gjort en tenta, men idag slutade tentan klockan 6 så jag åkte direkt hem. Det bli lite online shopping dårå ;)  Så jag ger mig ut i online världen nuuuu
xx

Taco+Tentaplugg=happy me!

Sitter här och pluggar till tentan med en tallrik vegetarisk tacos! Har så mycket på gång för tillfället och det är därför det är tråkiga inlägg om plugg hela tiden. Men Imorgon har jag tenta och då är jag fri igen till att göra vad jag vill och blogga om det! Jag har märkt att jag knappt orkar fixa mig de dagar då det närmar sig en tenta och sen när tentan är över sitter jag en timme framför garderoben varje morgon och väljer ut kläder och smycken hahah. Det måste nog vara en omedveten strategi som jag använder.

Tenta=Deppig=No fashion=Ew
No tenta= Fashion Addict=happy days=NO money= opps?

Dinner Time!

Kentucky fried chicken with potato and fried bread :) KFC kan kasta sig i väggen!

Party

Igår var jag på min kusins födelsedags fest/ good-bye fest. Det var både hennes födelsedag och hon ska flytta utomlands så det var även en hejdå fest då vi alla kan samlas för en sista gång. Det var en väldigt trevlig stämning och jag fick se många vackra ansikten som jag saknat! Vi skrattade så mycket och tog massvis med bilder såklart.  Det var en välbehövd paus från pluggandet :D

Reed Diffuser

The body shop har länge haft Reed diffusers som jag lärt mig att det heter men nu har andra klädkedjor som t.ex. h&m fått in sådana också. Det är en behållare med en oljedoft och man har i ett par pinnar som suger åt sig oljan och sprider doften i rummet. Men nu har H&m fått in ett par olika sorter så jag köpte en för att prova och jag kan säga att den faktiskt var jättebra!. Jag trodde att jag köpte den som doftar Vanilj men så hade jag tagit fel så jag fick en som luktar Cotton Flower. Den är inte lika bra som de mer dyrare varianterna hos The body shop eller Zara home men det doftar gott i rummet och det är väl det som är syftet!
De finns att köpa i h&m som sagt och kostar 99 kronor.

Irak

Jag vet att det finns massor med otroligt vackra bilder på strand, solnedgång, vattenfall, plamträd och sånt. Ni vet bilder där man tänker shit jag vill stå där och glo på den här utsikten för evigt. Jag älskar sådana bilder!
Men jag måste säga att jag inte kan sluta drömma mig bort till den här platsen. Bilden är så otroligt vacker!!!! Jag har den som bakgrund på mobilen och datorn :D
Nu vet jag inte om färgerna är riktiga eller redigerade, jag gissar på det senare med tanke på mannen som lyser i sin vita tröja. Men den är ändå vacker.

Fastar!

HEjHej!
Eftersom att det är lördag och jag fastar och är jätte hungrig blir det här ett inlägg med mat och dryck bilder!
Jag har mycket mer bilder på mat haha men då blir det för mycket. Av allt är jag mest sugen på en Palmyra-tallrik (första bilden).
 
 

Friday, I love you.

Jag är så otroligt trött idag. Sovit dåligt och har spenderat hela dagen på univeristet pluggat, tentat, förberett seminarium och pluggat. Tog en mini paus från bloggen men jag är back and at them imorgon inshallah!
Nu ska jag lata mig framför datornskärmen och serier tills jag somnar. Så skönt att få sova ut i natt. Jag älskar sovmorgon.

Shoppaholic problems

Bilder på en outfit jag hade i veckan. Köpte den här sjalen från h&m och matchade den med blusen från MQ. Så fort jag såg den i butiken tänkte "shit jag måååste ha den" haha.
Ja, jag har gått och blivit förälskad i döskallar.
Döskallar, kavajer, nitar och färgen mint har jag sedan sommaren inte kunnat sluta tänka på när det gäller kläder! Sen finns ju det där gamla vanliga som skor, väskor och smycken som man inte kan få nog av. Shoppholic problems...att jag har internet i mobilen gör inte saken bättre.
Finns det något specifikt mönster, plagg eller färg som ni gått och kärat ner er i för tillfället?

Update!

Föreläsningar, plugg, artiklar och psykiatriska sjukdomar. Det är vad min dag hittills har bestått av. Vuxenpsykiatri är vad jag läser nu så det är riktigt intressant och jag måste titta på olika klipp där patienter beskriver hur de hör röster och vad rösterna säger till de. En del tror att de har kontakt med Jesus. En del säger att de har grodor i magen och andra säger att de kan prata med utomjordingar. Det ska minsann bli en riktigt spännande tenta det här alltså!
Det blir nog fler inlägg om en stund så stay tuned :)

Yesterdayzzzz

Yesterdays outfit! Navy blue maxi skirt, floral top and cream blazer. Allt är från London.
Jag läser ännu en artikel som är så otroligt tråkig så blev distraherad med att sätta ihop detta collage. Här får ni masssssssor med bilder hah!

Godmorning!

När jag vaknade imorse hade mamma gjort en massa mackor till mig så att jag blir tvungen till att äta frukost! Haha habibti mamiii. Hon hade packat för många så jag ska äta en och spara resten till lunchen hehe. Mammor är seriöst så otroligt söta och omtänksamma.

Shopping with Mami

Kom precis hem från Vällingby. Har varit på en snabb shoppingrunda med mamma. Haha vi sprang verkligen från butik till butik. Som ni vet har jag tenta och måste plugga men det blev för mycket så jag tog en paus ;)
Köpte en sjal, iphone skal, present till min kusin som fyller år, en present till en kompis som fått en bebis och en oljedoft grej.
Ett tips till alla som älskar nitar, Belle Shoes har fått in massvis med underbara väskor med nitar! de har också en massa skor med nitar sen tidigare. Men jag fyller ju år snart så jag pekade ut en del saker som jag dööööör om jag inte får!

Jag fastar idag och är otroligt sugen på semlor. Får nog gå i väg och köpa när jag har brytit fastan :)

Be you, Smile and Dream.

" Someone will always be prettier.
Someone will always be smarter.
Someone will always be younger.
But they will never be you. "

 

" Always smile because you never know who could be falling in love with it "

" I cheated on my fears, broke up with my doubts,
got engaged to my faith and now I'm marrying my dreams."

The greatest part of being imperfect, is being perfect at it.

 
Kavaj: Lindex | Kjol: Ellos.se | Skjorta: Primark | Bälte: Primark | Slöja: Turkiet
 
 

New In.

Sunday Funday!
Idag vaknade jag tidigt åt frukost i lugn och ro, tittade på tv en stund, hoppade in i duschen och har vilat och bett.  Igår gick var vi och fikade hos vänner till familjen som mina föräldrar känt sedan de kom till sverige.  Det var riktigt trevlig stämning och de bjöd på en massa gott. Jag hann knäppa bilder på en del nya plagg men jaghann inte ladda upp de så de kommer upp nu :)
Nu ska jag försöka läsa klart artiklarna för att jag ska på fester i helgen och kommer inte kunna plugga till tentan.
Kavaj från Lindex
Klänning från Åhléns
Klänning från Lindex
Kjol från M&S i london

BOMB

Imorse väcktes mina kusiner av att polisen bankade på dörren. De bad de utrymma huset och lämna området för att man hittat en bomb i villan bakom de. Fint sätt att starta dagen på haha.  De kom i all fall hem till oss, vi åt frukost och uppdaterar aftonbladets hemsida var femte sekund för att se om någon ny info kommit up.
Det första jag tänkte på när de kom in genom dörren var att ingen hade något med sig. Var och en hade telefon och laddare and that's it. Om det var jag skulle jag springa runt i huset som en galning för att inte glömma några värdesaker. Gud vet om det är en riktig bomb eller inte och dessutom är polisens "bombtekniker" en robot och jag vet inte riktigt hur säkert det är.  Men man blir väl självklart chockad och vill typ lämna huset så fort som möjligt...
Men hoppas på att det bara är ett misstänksamt föremål och inte en riktig bomb inshallah!

Tystnaden som uppstår...

...när matchen tar slut. Det slutade inte riktigt som vi hade hoppats, men man ska ändå inte se detta som förlust för Irak kom på andra plats vilket betyder silver. Den Irakiska målvakten Nour Sabri vann priset för bästa målvakt och lagkaptenen Younes Mahmoud vann också något pris.  Min syster försöker trösta sig själv "egentligen är silver min favorit färg. Det är mycket finare än guld" hahaha skit söt.
Men anyways nog om matchen! Ska upp gå och fota lite nyheter i garderoben så att jag kan visa er ;)
Ciao!

Football Time= Family Time

Idag har jag haft föreläsning och sedan pluggat lite i biblioteket. Det blev en liten stund effektiv pluggtid.Tittar på matchen med familjen med en massa godsaker efter att ha ätit en supermiddag... OMG Neeeeeej UAE
gjorde precis mål!! Excuse me while I go cry in a corner...
Taco Day!
Tittar på matchen med lite gottis :)
Okej måste koncentrera mig på matchen så att jag inte missar något! puss på er <3

Like a bee

Idag känns det som om jag har surrat runt överallt och ändå inte pluggat något! En riktig seg dag och jag blir så galen på att de ska vara så mörkt ute hela tiden. Jag har bara läst 2 sidor ur den där 46 sidiga artikeln som jag måste läsa. Blir så irriterad på mig sjäv! Jag har haft fullt upp och inte kunnat uppdatera så imorgon får jag ta igen. 
Jag vill tillbaka till Irak! varje gång jag tittar på bilderna vill jag tillbaka till värmen och alla otroligt trevliga människor. Antar att jag mår bättre när Irak vinner mästerskapen imorgon (inshallah).
Nu måste jag läsa artikeln. På riktigt.
 
 

Why are you trying so hard to fit in when you were born to stand out

Dagens outfit! (Ursäkta den dåliga kvaliteten)
Idag är första gången jag tar på mig maxikjol i snön. Det var inte ens värsta grejen och jag vet inte varför jag aldrig vågat det förr. Jag har på senaste tiden tänkt mycket på att om man vill klä sig på ett visst sätt som man själv är bekväm vid så har ingen annan rätten till att säga något om det. Och om folk kollar? Varenda gång någon tittar åt mitt håll, på gatan, på tåget, på bussen, i en butik, i en restaurang vart som helst tänker jag alltid de tittar för att jag har sjal, för att jag är annorlunda, för att jag inte är svensk blablabla. Men 80 % av gångerna är det bara jag själv som inbillar mig något. Jag förstår att vi alla har den osäkerheten i oss men vi ska ALDRIG låta den begränsa oss. Aldrig avstå från att göra något bra för att man är orolig för vad andra ska tycka och tänka. Om man själv vet att det är rätt så har ingen annan något att säga om det. Bara en liten tanke jag hade :)

Library

Assalamu alaikom finfinaa!
Har inga föreläsningar idag så det blev en pluggdejt med gänget. Det tog mig en timme och en halv att åka in till ki på grund av att tåget först var sent, sedan stannade det för stoppsignal och till sist togs det ur trafik. Hoppade av i centralen och väntade på nästa tåg istället.
Men nu sitter jag här och läser artikeln som inte är 20 sidor som jag sa igår utan 46 sidor! Buhu
När jag åker hem ska jag och mamma till Bromma för lite efterlängtad shopping.
Har förresten börjat använda mitt keek konto som jag skapade för drygt ett år sedan typ. Kolla in det heter saraajawad där :)

Iraqii to the wiiiiiin

Yaaaaay so happy! Irak vann precis matchen mot bahrain, de går vidare till final och jag har ingen röst kvar. När det kommer till fotboll är jag Iraqiii for life haha no Sweden no batikh. Hehe
Nej men seriöst det irakiska folket har gått igenom mycket, att vinna en match är en big deal för alla! Hela landet står ihop i gemenskap för att fira. Vare sig man älskar fotboll eller hatar fotboll, det är bara att gå ut på gatan och dansa. Seriöst om ni har irakiska kanaler titta hahha!!
Anyways, måste läsa en 20 sidig artikel på engelska med jätte liten och tät text. Blä.

Accesories

Necklace: Ebay
Spike bracelet: Turkey
Fuschia atmband: Kappahl
Skull bangle: Ebay

De senaste accessoarer som jag köpt. Jag älskar alla! Den senaste perioden har svart och guld varit en favorit combo så jag har samlat på mig en del sådana smycken. Men smycken är något jag lätt förälskar mig i och jag får aldrig nog så egentligen är alla smycken favoriter haha :)

Words to live by

Det finns en hel del citat som man finner inom islam som man kan leva efter. Om vi muslimer skulle leva så som islam säger och bete oss på det sätt som profeten har lärt oss skulle ALLA vilja bli muslimer. Men tyvärr är det många som inte går efter dessa regler, muslimer som snattar, rånar, ljuger, skadar och annat ont. Det ligger i vår natur som människor att vara fördomsfulla och döma andra, det gör att när samhället ser en muslim göra ett brott är det då "för att han/hon är muslim". Varför ger vi de rätten till att döma oss efter onda handlingar? Det som är jobbigt är att sådant färgar av sig på alla andra muslimer som inte kommit en fluga för nära. För att vi människor sätter etiketter och gör likhetstecken. Utomstående tänker direkt jaha Muslimer är brottslingar. Om vi bara kunde hålla oss till det religionen givit oss skulle INGEN våga säga något ont om muslimer. Vi skulle spegla det sanna islam och folk skulle älska det.
Därför bör jag och du försöka förändra icke-muslimers syn på Islam. Genom att vara muslimer.

"Be like a bee; anything he eats is clean, anything he drops is sweet and any branch he sits upon does not break." - Ali ibn abi Taleb (AS)

Jag lärde mig detta citat för några dagar sedan och jag älskar det :)

Who are you?

Sunday funday!
Okej jag skriver så mycket om mig själv på bloggen, om min vardag, vad jag gillar och annat som har med mig att göra. Men jag undrar alltid över vilka ni är? 80 % av alla som kommenterar är anonyma och jag respekterar det. Men kan inte ni typ kommentera anonymt/namn, ålder, vilken stad ni bor i och något som ni tycker om att göra. Då kan vi få lära oss lite mer om varandra. Jag vill gärna veta på ett ungefär vilka mina läsare är. Det här är jätte spännande så kommentera och berätta pleaseee ;)

Organisering

Jag upptäckte sedan något år tillbaka att organisering är viktigt och är riktigt smidigt när man sen vill hitta något. Så jag organiserade mina msycken och mitt smink. Men när det kommer till papper och böcker.... ja låt oss säga att jag lär mig fortfarande.
Man kan köpa förvaringsboxar från IKEA som man kan ha i sina slådor. De brukar komma i olika storleker och det finns en stor box som är indelad i mindre boxar i olika storlekar. Sen kan man köpa en hänggrej som man kan hänga upp på insidan av garderoben och hänga smycken på. Jag har köpt en galge med krokar för att hänga smycken på från london och den använder jag också. Egentligen kan man hitta sådant lite överallt och det gäller att vara kreativ. Sen har jag så mycket smycken att sånt som är överflödigt har jag lagt i påsar som jag slängt in längst in i lådan. Måste verkligen försöka rensa mina smycken någon gång.

Iraq in pictures

I Najafs flygplats 
Vårt hotell i staden Najaf från utsidan
Begravningsplatsen i Najaf
Vackra Palmträd på vägen till bagdad från Najaf

Friday (Juma'a mubaraka)

Jag skrev ett inlägg imorse och ser jag att det inte har kommit upp på bloggen och det har inte sparats som utkast heller. Konstigt.
Hursom, ikväll blir det moskén igen. Igår var det verkligen värt det. De återberättade profetens bortgång, hans sista stunder i livet, hur änglarna samlades runt honom, hur hans nära och kära sa adjö, hur dödsängels knackade på dörren, hur han begravdes och allt som hade med det att göra. jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, det bar så sorgligt. Men även väldigt synd att det fanns så få människor där. Jag vet att folk har skola och jobb men det här är Profetens (frid vare över  honom och hans familj) bortgång och det äger inte rum varje dag. Om man har tid till att boka inträffar  med sina vänner eller gå på bio så har man tid till att sörja en liten stund per år. om ni vet att det finns en ceremoni som äger rum någonstans nära er så försök att inte missa den! 
Ha det fint <3

First day

Idag började jag igen. Back to school we go. Riktigt seg dag det har varit men imorgon är jag äntligen ledig igen! Haha
Jag har inte ätit något på hela dagen :(
Ska äta så fort jag kommer hem, titta på ett helt nytt avsnitt av pretty little liars(!!) och åka sedan till moskén för att sörja vår älskade profets bortgång frid vare över honom och hans familj :(
Om jag har rätt så är hans bortgång på lördag men ceremonin börjar redan idag och jag känner att det inte är något man borde missa. Det är trots allt profeten Mohammed, mänsklighetens profet och Allahs sändebud. Så om ni har chansen att delta i någon ceremoni som äger rum någonstans gör det.
Ta hand om er finisar!

Iraq

Okej här kommer äntligen ett inlägg om hur det kändes att besöka sitt hemland för första gången.

När jag först landade i Irak var jag för upptagen med bagaget och liknande (vi glömde en väska på flygplatsbussen) för att faktiskt fatta att jag var i IRAK. Landet där mina föräldrar föddes, landet som jag hört så mycket om och som jag alltid sagt att jag tillhör. När vi väl satt i taxin och jag började titta runt insåg jag att jag faktikt vr i Irak. Det är väldigt anorlunda från sverige, allt är annorlunda! I början var det konstigt att prata arabiska (irakiska) med alla och att alla runt omkring en pratade irakiska men efter ett par dagar vande vi oss vid det. Nästan alla var förvånade över att jag och mina syskon faktiskt pratade arabiska vilket jag tycket var lite irriterande. Arabiska är mitt modersmål och det är det första språket jag exponerades för, jag pratar, läser och skriver flytande arabiska. Varför skulle jag inet göra det? Jag tyckte förövrigt att den arabiska jag pratar är lite anorlunda än den irakiska jag hörde folk prata. Det kan bero på att mina föräldrar spenderade an väldigt stor del utav sitt liv i syrien och deras arabiska måste ha påverkats utav detta.  Men det var inga stora skillnader utan bara ett par ord.
Vi träffade en del utav våra släktingar och de var väldigt trevliga. Jag fick se hur man bor i irak, hur elektriciteten plötsligt försvinner, hur livliga alla gator är och hur olika våra liv är. Den perioden jag var där hade avtalet med städningsbolaget som städar alla gator tagit slut och det nya avtalet börjar gälla i januari så det var massvis med sopor och skräp överallt på gatorna. Jag har varit i mellanöstern förut och jag vet att det inte brukar vara lika rent som i sverige. Men alla som vi träffade sa att det faktiskt inte brukar vara så smutsigt överallt. Så det är lite synd att jag fick se det så här.
Vädret var riktigt skönt på dagarna och på kvällarna var det lite svalare, jag brukade ha kavaj över/under min abaya men man behövde ingen jacka eller liknande :D
I Lördags var jag på middag hemma hos min mormor och hela släkten var där och jag visade bilder från vår resa. Det var inte förrän då som jag insåg vilken upplevelse det har varit. Jag visade bilderna och pekade ut min pappas skola, vart han brukade leka, vart han föddes, vart han bodde, vart han växte upp, vart mamma föddes, morfars hotell som han och han släktingar tillsammans byggt och allt sånt som var kopplat till mina föräldrars liv innan de flyttade från Irak. Det var då jag insåg att Irak är där mina föräldrar började sitt liv. Det var deras hem. Det är DERAS hemland. Irak är mina föräldrars hemland och det är enda kopplingen jag har till det landet. Även om det kändes underbart att vara där och att få besöka det land jag egentligen skulle ha växt up och bott i. Även om Irak är ett land som är förstört på utsidan så är det riktigt vackert på insidan. Det är så livligt och jag hoppas verkligen på att få åka dit igen. Men bara på semester. 
Den här resan har gjort att jag faktiskt uppskattar mitt liv mycket mer. Det mest basala är elektricitet. Vem har inte elktricitet här?! I Irak oroar sig folk ständigt för att elektriciteten ska försvinna. De flesta har lösningar till det problemet men det finns männsikor som kanske inte har råd med den lösningen. Vi skulle t.ex. betala i en butik och så försvann elektriciteten och kassan slutade fungera! Små saker som för de är vardag tyckte jag var jätte konstigt men ändå fascinerande. I början trodde jag att jag aldrig skulle bli vänja mig vid det. Men efter ett tag kändes det helt okej att ta med sig en stor lampa när jag skulle gå på toa...
Det är så otroligt mycket vi har här som vi faktsikt aldrig sätter värde på. Vi förstår inte hur mycket Gud har givit oss. Så mänga möjligheter mashallah.  Jag träffade så otroligt många som knappt går eller har gått i någon skola för att de aldrig fått den möjligeheten. Skolan som är en självklarhet i Sverige! Som till och med är ett måste! Jag ska försöka påminna mig själv varje gång jag inte orkar stiga upp på morgonen att jag faktiskt borde vara glad över att jag fått den möjligheten :)
Och sist: Alla ni som aldrig besökt era eller föräldrarnas hemländer GÖR DET!
 
Jag ska försöka samla ihop ett inlägg med lite fler bilder från Irak

A new day, a better day

Godmorgon!
Idag mår jag mycket bättre än de tidigare dagarna alhamdullilah. Jag vet att många utav er väntar på irak inlägget och som ni ser så har jag varit sängliggande i två dagar, haft illamående, huvudvärk och svimmat nästan tre gånger. Så ni får vara liiiiite tålmodiga inlägget kommer jag lovar finisar! Anledningen till varför jag skrev om Istanbul först var att jag var först i Turkiet och därifrån åkte jag till Irak.
Idag ska jag som sagt på bjudning hos min kusin och när jag kommer hem ska jag skriva inlägget. Så på kvällen kommer det troligen upp inshallah.
Att skriva ett sådant inlägg tar tid och är krävande och därför har jag fyllt ut tomrummet med inlägg som jag kunde skriva medan jag var sjuk. Hoppas ni förstår :)

Här är en bild på dagens smycken:
Klocka: DKNY
Armband: Turkiet (Sultanhamam)

Sick!

Jag skrev igår att jag hade hög feber ont i kroppen och hosta. Imorse när jag skulle be fajr bönen svimmade jag två gånger och en halv och det slutade med att jag bad sittandes.
Jag har degat i soffan med filtar, mobilen, datorn, alvedon och tv:n hela dagen. Min mormor är också sjuk och när jag kom hem från Irak gav hon mig massor med pussar och kramar så jag tror att hon smittade mig. Ajabaja!
Fick avboka ett möte idag och imorgon har min kusin bjudning som jag helst inte vill missa!! Hatar att vara sjuk :(

10 things you didnt know about me

1. Jag avskyr att vara sen och trots detta är jag sämst på att passa tider.

2. Jag skrattar hela tiden. Jag älskar att skratta och när jag gick i tredje klass skrattade jag en gång så mycket att jag kissade på mig....På riktigt.

3. Jag vill ha en kattunge! Ångrar den dagen vi sålde vår lilla katt och nu vill ja ha tillbaka henne.

4. Jag fyller 20 år den 17:e februari. Det låter konstigt i mina öron och jag känner mig gammal!

5. Mina drömresmål är Malaysia, los angeles, New york, Paris och Maldiverna. Jag vill jätte gärna åka på en jorden runt resa! (Inshallah)

6. Jag är född i Uppsala och bodde där i två och ett halvt år.

7. Jag har ofta beslutsångest. Speciellt när jag shoppar och inte kan välja vad jag helst vill köpa.

8. Jag har aldrig haft ett jobb (praktiserat en gång och hjälpt släktingar på deras jobb några gånger)

9. Jag har ingen riktig hobby. Alltså inget som jag älskar att hålla på med typ fiska, rita eller något. Synd :(

10. Jag är ganska målmedveten och om jag bestämmer mig för att göra något går jag runt och tänker på det tills jag gör det. Jag gör ofta "dagens schema" Men jag kan ändå aldrig hålla mig till den trots min målmedvetenhet.

11. (BONUS) Jag har som mål att en dag åka på resa med bara kompisar/kusiner. Hoppas på det i sommar!

Not feeling well.

Idag mår jag inte alla bra. Jag har feber, ont i kroppen och riktigt torr hosta. Efter att vi spelat färdigt (jag vann!) gick jag direkt och la mig med trettio filtar över mig! Jag ligger fortfarande i soffan framför tv:n och lider med lite turkish delight vid sidan om. Jag har verkligen mycket att göra och hoppas på att jag blir bättre snart.

Family time!

Spelar Monopol med mina syskon och som ni ser går det inte så bra för mig! Haha nej men jag har köpt lite här och där ;)
Där är viktigt att spendera tid men nära och kära. Att vara omringad av familj och vänner som lyser upp ens liv är ren livsterapi.

Istanbul 2012

Detta var tredje gången jag varit i Turkiet och jag måste medge att Istanbul är en utav de vakraste städer jag besökt. Jag har besökt många städer i turkiet så som Istanbul, Antalya, Alanya, Yalova, Çinarcik, Bursa och Thermal, de är alla lika fina! Istanbul är verkligen en perfekt blanding av två världar och det är det jag gillade mest. Vi åt massor med god mat och besökte olika gallerior så som Cevahir, Capitol och Carousel (alla börjar på C!). Cevahir är Europas största shopping mall och den sjätte största över världen! Carousel var den minst glamorösa utav de som vi besökte, den var ganska liten och mitt i gallerian finns en stor karusell därav namnet :)
Vi besökte olika shopping ställen så som Nisantasi, Grand bazar, Sultanhamam, Sultanahmeds bazarer, Mahmut pasa och de olika galleriorna. Trots detta shoppade jag inte så jätte mycket. Köpte en del sjalar och ett armband vad jag minns i alla fall. Det var mest mina syskon och pappa som shoppade haha. Vill man lyxshoppa är det definitivt gallerior och Nisantasi som gäller.Vill man bli lurad på pengar passar Grand Bazar perfekt! Vill man shoppa till normala priser och till och med pruta är Sultanhamam, Sultanahmet, mahmut pasa det bästa!
Vad gällande mat är restaurangerna som bäst i de olika galleriorna, där hittar man allt från traditionella turkiska rätter till mcdonalds. Men priserna är så klart högre än i ute bland de olika bazarerna.

Snart snart snart

Hej finisar! Förlåt att jag lovar saker jag inte kan hålla. Har fullt upp med att packa upp, middag hos mormor, hjälpa mamma (som fortfarande inte är helt frisk) och träffa kompisar innan de åker bort. Sitter på tåget på väg mot stan där jag ska möta bästa vännen Haneen. Hon pluggar i Karlstad och åker tillbaka dit ikväll så jag måste hinna träffa henne innan hon åker.
När jag kommer hem ska jag ladda ner alla bilder från systemkameran på datorn och börja skriva inlägg I promise!

Im Alive!

Heeeeej! Kom hem runt 2 på natten idag och vaknade för en stund sedan. Bloggen har varit tyst så länge så jag tänkte att det vore bra att meddela er om att jag lever! Men jag hade ingen wifi och kunde därför inte blogga i Irak. Jag hade nästan glömt att Sverige var täckt av vitt snö men Sverige var ju så snäll och påminde mig om det så fort vi hade landat! gulligt ju -.-
Nu måste jag packa upp men don't worry det kommer fler inlägg med bilder idag inshallah!

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0