Zamzam & Simsim

Hej finisar! Hoppas alla haft en trevlig onsdag. Själv har jag labbat i skolan och sedan var jag med familjen på Cosmonova och Naturhistoriska museet. Efter det åt vi ute och åkte till ZOO i bromma blocks där vi köpte två Undulater! En vit/blå som fick heta Zamzam och en gul/grön som nu mera heter Simsim. Zamzam är vattnet som man dricker i hajj och simsim betyder sesam på arabiska! De är så söta och vackra! Imorgon kommer min mormor och morfar tillbaka från hajj och vi ska välkomna de med middag hemma hos oss. Har verkligen saknat de haha!

Taco time!

Dagens smaskiga middag!

Skatten

Min 9-åriga syster och jag:

M: Sara, betalar du skatt?
S: nej, jag jobbar inte eller något sånt. Jag pluggar ju bara
M: har du hittat den?
S: vadå?
M: Har någon hittat den?
S: hittad vadå?
M: Skatten!

Och så tittar hon på mig som om jag var helt dum i huvudet som inte hängde med i samtalet! HAHA

A new begining

Måndag. En ny dag. En ny vecka. Nya mål. Nya framsteg
Den här veckan ska jag fokusera mycket på plugget eftersom att jag har vilat en del de senaste dagarna. Har ett par ärenden som jag måste göra idag och kanske göra ett besök hos min morbror men annars ska jag pluggeliilugga!
  I Like this quote I dislike this quote
 
“The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are.”

Eid day 2

Igår åkte vi till stan och shoppade lite, sen promenerade vi till kungsträdgården där vi tittade på alla utklädda som firade halloween. Där mötte vi mina släktingar och tillsammans åkte vi till palmyra i årsta och sen hem till oss för te och fika :)
Hur har era eid dagar varit?

Eid Adha Mubarak!

Eid Adha mubarak vackra läsare! Jag hopopas att er eid hittils har varit fylld med glädje, skratta och god mat.
Igår vaknade jag tidigt klädde på mig och hela familjen gick till moskén för att be eidbönen. Vi var kvar i moskén där folk ständigt delade ut bakelser och olika delikatesser och småpratade med varandra och önskade varanda eid mubarak fram tills det blev dags för fredagsbönen. Eidbönen och fredagsbönen på en och samma dag! mashallah :D
Efter detta åkte vi till barkarby med mina morbröder och deras familjer, där det finns ett lekland för barn, barnen lekte där i flera timmar pch verkade aldrig tröttna. Vi andra fikade och tog bilder. Sedan åkte vi hem igen och där såg jag att jag hade fått post! ett halsband som jag beställde för typ tre veckor sen kom nu och jag satte på mig det och hela outfiten förändrades men jag orkade inte ta om bilderna tyvärr!  haha
Vi åkte därefter hem till  min farbor där vi åt middag och firade min pluttelutt kusins födelsedag. Vi kom hem vid midnatt, loggade in på netflix och valde ut en film och mös i två timmar till. Sen var de läggdags!

Idag ska vi kanske åka in till stan för att titta på halloween paraden som går från slussen kl.16 till kungsträdgården. De går förbi slottet och en massa annat och alla måste vara läskigt/roligt/kreativt utklädda för att vara med i paraden. Så vi tänkte att det vore kul att titta på de och kanske ta en liten shoppingrunda (har fortfarande inte hittat en kappa!)

Eid förberedelser och den första snön!

Nu är jag äntligen färdig och ska strax lägga mig. Jag och mamma har gjort eid bakelser och vi har dekorerat lite också!
Sen så märker min syster att det snöar...och där tog det roliga slut. Jag menar jag gillar snö har inget emot det men det är för tidigt! OCH det är kallt! OCH det är eid!
Haha men nu lukter det underbart hem
A och jag kan knappt hålla ögonen öppna.
EID MUBARAK ALLA KÄRA BLOGGLÄSARE!

And the sun goes down...

Snart har solen gått ner och jag får ätaaa och dricka!! Det har varit en ganska lugn dag och jag har varit ovanligt trött. När jag fastar brukar jag annars få en energikick och kan typ inte sluta prata men idag var det tvärtom. 
Hemma är det storstädning och vi fixar med ljusslinga och liknande fint för att få lite eid stämning hemma :D
Jag är som tur ledig imorgon och hela familjen ska till moskén för att be eidbönen!  och sen får vi se vad vi gör av dagen. Sen blir det ju helg och på måndag är jag också ledig så lustigt nog har jag fått ett eid-lov hahaha!

Ahhhh solen har gått ner! Time for food and prayers ;)

Pretty little liars

Tänkte bara säga att för er som är Pretty Little Liars fans som typ inte har missat ett avsnitt så finns ett speciellt Halloween avsnitt ute nu. Har verkligen längtat efter det avsnittet och det hade premiär i usa igår! Såg det precis och jag har bara ett ord att säga: OMG!
Alla hardcore fans där ute...titta på det så fort som möjligt :)
Nu ska jag äta och dricka något för jag tänker fasta imorgon! Det är en väldigt fin dag imorgon så tänkte passa på och fasta när jag ändå har hälsan :)

New Design

Igår la jag in en ny bild och ändrade på headern. Tycker det blev mycket mer personligt så här eller hur? Det är första gången jag ändrar något i designen som redan kom med blogg.se och det var busenkelt!
Bilden är designad av Ayse Kilic som är en turk mode designer :)
Vad tycks, Bättre eller sämre?

Godnatt!!

Har precis använt Twilight Bath Bomb från Lush och jag känner mig som en nyfödd som luktar vanilj och lavender!
Älskar verkligen alla produkter från Lush.

Här är i alla fall det jag köpte idag:
- Neon gul/grön stickad tröja från Gina tricot
- Silver glittrig kavaj från Gina tricot
- Silver Collar brcklace ftån ur&penn (finns även inne på h&m, Gina o typ alla andra affärer)
-Parfym från Zara Woman.
Upptäckte denna parfym hos min kusin. Zara har många olika parfymer men ärligt talat har jag aldrig tittat åt deras håll förut. Men nu har jag upptäckt de :D

Tuesday

Hej i stugan! Idag slutade jag tidigt och drog mig till stan för att köpa en kappa. Kom så klart hem utan kappa men med en Kavaj, En stickad tröja, en parfym och ett halsband. Jag borde gå ut och leta kappor varje dag ju!
Lägger upp en bild på grejerna om en stund för jag laddar kameran och vill inte ta bild med mobilen då tröjan har en underbar färg som jag verkligen vill fånga :)

Go' Kväll

Hej finisar! Tentan gick otroligt bra idag :D sen var jag och en kompis och besökte en familj till en grej vi håller på med i skolan och deras bebis va sååå söt!
Idag har jag verkligen bara slappat hela dagen, låg på soffan och tittade på film(er) på netflix i princip hel eftermiddagen. Oppsie.
Jag känner att jag verkligen måste ta tag i träningen igen så att jag inte blir en soffpotatis. Men släpar mig till gymmet imorgon tror jag efter en shoppingrunda på stan såklart ;)
Men nu ska jag lägga mig tidigt för engångskull. Godnatt
Ps. Bilderna tog jag på vägen hem idag.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3373355/images/2012/pic_5085aa169606ee035b1623fb.jpg" class="image">

Who am I?

Jag får ofta frågor om jag är hel eller halv irakier, om jag är marockan eller inte och jag antar att det är för att jag har skrivit en del om marocko. För er som inte har läst det i något inlägg/kommentar så kan jag ju säga en del saker om mig själv :)

Jag är alltså HEL iraker, båda mina föräldrar är från Irak men jag är född och uppväxt i Sverige. Jag är inte marockan men min moster bor där och vi besöker henne ibland.
Jag är 19 år gammal, fyller 20 i februari och pluggar till logoped på Karolinska Institutet. De som inte vet vad en logoped är/gör kan läsa inlägget HÄR.
Jag blev inspirerad av alla bloggar därute och började blogga i mars och har försökt hålla igång bloggen sedan dess. Jag älskar att spendera tid med familj och vänner, shopping, fashion och såklart min religion Islam.
Jag bär slöja, som ni kanske redan vet, och har gjort det sedan jag var 9 år gammal. Det var helt absolut totalt mitt val, även om jag just då inte förstod vad slöjan innebär till 100 procent så visste jag på ett ungefär och min mamma svarade på alla tusentals frågor jag hade :) Jag var ett sånt där barn som gick runt med slöja hemma och typ grät för att jag inte fick ha det ute hahaha!
Jag har inte kjolar/maxiklänningar eller abaya på heltid tyvärr. Jag började ha maxikjolar och maxiklänningar i våras och har försökt ha det så ofta jag kan. Jag lägger dock inte upp bilder på bloggen där jag är klädd i byxor för att jag ser bilderna som en inspiration till andra och jag vill inte inspirera folk till att göra något fel. Men man kan ju ha breda byxor om man då vill vara mer anständigt klädd :)
.....Alltså jag kan inte prata om något utan att ta in kläder i det hela...typiskt mig!
Jag har en tenta imrogon så egentligen borde jag plugga... ehm oj?

Om ni har fler frågor eller vill veta något annat tråkigt om mig så säg till bara :)

Summer outfits

Gud vad jag saknar sommaren! Även om jag hösten är okej så är sommaren en helt annan grej. Den här sommaren var ju extra speciell. Jag reste väldigt mycket. Pluggade i London i nästan två månader utan att se min mami och det bar en väldigt annorlunda upplevelse. (inlägg kommer om det nästa vecka inhallah)
Sen åkte jag till Marocko med mamma och mina systrar och ni som har läst de inläggen vet ju hur underbart det var där! När jag var tillbaka åkte jag till London igen för att närvara på min kusins bröllop och det var jättekul!
Sitter och bläddrar bland bilder och drömmer mig tillbaka till sol, bad, shopping och skratt.

Hijab inspo: Details

Alla bilderna är tagna från Pintereset och är alltså inte mina egna. Två inspirationsbilder och en bild som jag tyckte var jätte fin på en blomma bland alla vackra blommor.
Nu när det är höst och vi går mot mörkare tider kan man ju lysa upp mörkret med lite färger :)

Now watching: Taken

Tittar på filmen Taken med familjen och måste säga att det är en utav de grymmaste filmer jag sett! Både handlingen och skådespelarna är jättebra! Särskilt Liam Neeson. Ni som inte har sett den borde verkligen göra det.
Nu har ju Taken 2 premiär på bio så jag kanske ser den också :)

HejjagheterSaraochharetttråkigtlivförjagbarapluggaräterochsover!

Plugga äta sova plugga äta sova plugga äta sova plugga äta sova...

Dagens

Pälsväst: Hollies
Skinnjacka: h&m
Blus: Primark
Sjal: h&m

Now testing: Ecnaclyn

Hello! Förra veckan sökte jag lite på nätet efter lite tips på läkemedel för finnar och stötte på Ecnaclyn. Det är ett naturligt kosttillskott med mjölkproteinet laktoferrin som bidrar till en finare hy. Jag läste att detta hade funkat för väldigt många människor.
Så jag klickade hem ett paket med 60 tabletter från www.vitaminbutiken.se i söndags och fick det idag. Så de har verkligen snabba leveranser i alla fall.
Man tar en tablett om dagen i 8 veckor och jag kan säga att jag har höga förväntningar haha. Hoppas verkligen att detta funkar! När jag har tagit det här i åtta veckor får vi se om något har förändrats och då kommer även en utvärdering inshallah :)

Morning!

Åhhh vad jag älskar när jag börjar sent mitt i en period då jag alltid har börjat kl 9. Idag börjar jag kl 13 så vaknade för en timme sen men har bara legat i sängen med min mobil i handen och typ bara latat lite :) Nu blir det en smarrig frukost och sedan har jag "tal och röst övningar" på KI. Men annars blir det plugg plugg plugg inför tentan på måndag plus inlämningar :)
Ha en bra tisdag alla!

Bjuder på en fika bild från i fredags.

PLUGG

Sitter och skriver klart två inlämningsuppgifter som ska vara klara till på onsdag och sen har jag en tenta på måndag som jag måste plugga till!! Känner mig jävligt stressad (ursäkta språket)
Här är i alla fall tre sjalar som jag köpte från h&m. De är i lite tjockare material och passar mer för höst/vintern. Jag hade på mig den rosa idag :)

yesterday's drama

Knitted sweater and Leather jacket: H&m
Skirt: Warehouse
Scarf: Lindex
Shoes: nelly
Accessories: Guldfynd, Dorothy Perkins, primark & accessorize

Sunday Funday

Hej! Hoppas alla haft en fin söndag hittils. Själv har jag latat mig men nu sitter jag och ska nörja plugga lite. Här får ni en bild på dagens frukost (knäckebröd, ägg och kaviar) och middag (kycklig schnitzel, pommes frites, sås och salad)
 
 
 
 

Höststädning

Happy saturday finisar!
Hoppas att alla haft en trevlig dag hittils. Själv har jag städat som bara den! Hela familjen har varit ute och städat i trädgården, klippt gräs, krattat och klippt vår häck!
Nu ska jag ut med pappa för att han ska lära mig köra bil för första gången! kan inte fatta att jag har fått övningsköra sedan jag blev 16 och ännu inte använt den möjligheten. Jag som alltid sa att jag skulle ta körkortet så fort jag fyllde 18... haha! men 19 år är väl också okej :)
Hursomhelst, efter detta ska jaghandla lite saker för att jag tänkte göra Cupcakes och Cake Pops. Pictures kommer inshallah.

Five favourites

Hej finisar! Hoppas alla haft en bra dag.
Tänkte visa fem favoriter bland produkter som jag använder.

1. Mac Studio Fix Fluid Foundation med SPF 15
Det här är den bästa foundation jag använt hittils. Den täcker väldigt bra och man får en jämn yta. Den håller länge så det är också ett plus. Kommer definitivt köpa om denna.
Kan köpas hos MAC i tex. Åhléns

2. Victoria's Secret Body Mist "Pure Seduction"
Denna är en utav mina storfavoriter. En blandning utav melon, plommon, Aloe vera och jordgubb! Luktar helt underbart men eftersom att det är en utav deras bäst säljare kommer man lukta likadant som typ hälften av världen kvinnor.
Kan köpas här: http://www.Beautyplanet.se

3. Stila "All over shimmer Duo" i färgen "Kitten"
jag använder den här som highlighter men även som shimmer till en matt rouge. Den är i puderform (finns även liquid) och har två färger, en persikorosa och en puderrosa. Love it!
http://Www.BeautyBay.com

4. The Body Shop "Moringa Mist" body lotion.
Min favorit body lotion för tillfället. Jag är beroende av body lotions så jag har nya favoriter varje dag hahah men denna har varit en favorit ett tag. Jag gillar att man sprayar krämen på sin kropp och sen smörjer och lukten fastnar i kläder och sängkläder, Yay!
Kan köpas hos The body Shop

5. Too Faced "Primed Poreless"
Det här är en primer som jag köpte för ett år sedan och som jag fortfarande använder. Appliceras innan allt smink som ett skydd mellan din hud pch sminket. Den är så mjuk så att den nästan känns som smör!
Kan köpas här http://www.Beautyplanet.se

Clarisonic Review

OOOOKAY! Då var det äntligen dags för clarisonic reviewn som en del har väntat på :)
Jag köpte min clarisonic från www.feelunique.com i början utav maj och har använt den sedan dess. Det har nu gått 6 månader och anledningen till att jag väntade med detta inlägg var för att jag verkligen ville vara säker på det jag säger.
Jag kan börja med att säga att jag använder min Clarisonic Mia dagligen, både morgon och kväll och jag har inge planer på att sluta. För er som inte vet vad en Clarisonic är, det är en apparat med en vibrerande borste som exfolierar ansiktet. Man använder sin vanliga ansiktstvål till den och det sägs att den rensar ansiktet 6 gånger mer än när man tvålar med händerna. När man sätter på apparaten vibrerar den i en minut och sedan stannar den så att man inte ska över-exfoliera ansiktet vilket inte heller är bra. En fullladdat Clarisonic håller i 20 minuter, alltså 10 dagar om du använder den morgon och kväll. (man kan använda den till kroppen också men jag har aldrig provat det)
 När jag först började använda den märkte jag direkt skillnad, min hy blev mer "ren" och typ "lyste" det var även de kommentarer jag fick utav andra. Jag hade från början mycket pormaskar och finnar på kinderna. Efter att ha använt Clarisonic i typ en vecka kunde jag se skillnad vad gällande pormaskarna då det var mycket färre svarta porer. Men finnarna hade inte förändrats, varken fler eller färre finnar. Men det jag märkte var att de läkte bort lite snabbare just för att Clarisonic stimulerar blodförsörjningen med hjälp av sin "massage" och då går alla processer mycket snabbare. Men jag fick som sagt fortafrande lika mycket finnar.
Clarisonic är ett otroligt bra system att använda för att få en bra effekt på sin ansiktstvätt. Den är mer effektiv än när du använder dina händer. Det känns som om man verkigen tagit bort ett lager utav huden och det känns väldigt fräscht kan jag säga. Jag har insett att Clarisonic inte är ett system som tar bort dina finnar och får de att aldrig komma mer, det är alltså inget mirakel. Men det hjälper mycket till att rensa göra din produkt mer effektiv. Det som får bort finnar är produkten som du använder den med.
Jag kan säga att jag blev en aning besviken när jag insåg detta. De hade sagt innan att denna produkt inte kommer mirakulöst få bort dina finnar men jag hade ju ändå hoppats på att den skulle göra det. (Akne får man ju inte för att man inte tvättar sitt ansikte utan det är andra hormonella/fysiologiska orsaker)
Det är jätte viktigt att man rensar sin borste efter varje användning för att inte sprida bakterier till andra delar av ansiktet. Jag använder desinfektionsmedel efter varje gång och två gånger i veckan tvättar jag borsten med vanligt shampoo. 
Om man har känslig hud kan man köpa till en borste för "more sensitive skin"
Om man känner att huden blir för torr eller skadas kan man prova med att använda clarisonic bara en gång per dag istället.
Om man har mycket akne så kanske det är bättre att kolla med sin hudläkare för att det kan hända att det bara blir värre.
Jag skulle tro att Clarisonic är perfekt för dig som har en hy med ett fåtal finnar och lite orenheter här och där. Självklart kan du som har helt perfekt hy som alla drömmer om använda Clarisonic för att behålla den ren och fri från fett/finnar.

Jag vet att det finns en del mycket billigare alternativ som kan liknas vid en clarisonic men jag ångrar aldrig att jag köpte en Clarisonic och kan inte sluta använda den :)

Jeans, Blue, black and flowers...

Dagens :)

Kjol: Debenhams
Jeanskjorta: Ellos
Kofta: GAP
Skinnjacka: H&m
sjal: H&m
Bälte: Primark
Klocka: Guldfynd

Ursäkta den smutsiga spegeln!
 
 

Stress

Har så mycket att göra till tentan på onsdag. Såå ledsen för den dåliga uppdateringen. Men så fort jag är klar med tentan tar jag igen det med ett Clarisonic-inlägg, student tips och kanske en Tävling om några är intresserade!
Godnatt finisar!

"Stressed is Desserts spelled backward"

Life Lessons

“Confidence comes not from always being right but not fearing to be wrong”
 
"If you can't feed a hundred people, then feed just  one." -Mother Teresa
 
"Act as if what you do makes a difference. It does." -William James
 
"In three words I can sum up everything I've learned about  life: it goes on." -Robert Frost

Sunday Funday!

Vilket härligt väder vi har idag! Jag älskar när solen skiner under hösten :D
Idag ska jag plugga hela dagen, men jag ska bara på en fest mitt i plugget ni vet bara en snabbis. Festen kommer att hållas i närheten av där jag bor så det blir lätt att bara  titta förbi någon timma eller så. Sen ska jag återgå till pluggandet!

Happy sunday everyone!

Do it yourself

Jag köpte 100 st guldnitar i maj och har sedan dess dekorerat lite olika saker med de. Glömmer dock alltid lägga upp bilder o visa. Men idag sitter jag och jobbar lite på en vanlig stickad tröja från h&m (förra året) och min systers skinnjacka.
Jag har tidigare dekorerat ett par ballerina skor, min skinnjacka, en lång skjorta från Esprit och en kort ombré jeanskjorta från ellos.

Hijab and modesty: One step closer (STEP 1)

Har du tittat dig i spegeln någon gång innan du går hemifrån och  tänkt att det du har på dig inte är så anständigt för en beslöjad kvinna? Har du tänkt på att "förbättra" din klädstil men inte vetat hur eller helt enkelt inte kunnat ta det första steget? Jag förstår precis hur det känns och hur det ibland kan vara så svårt att ändra på sin stil trots att man vill.  Det var precis så det kändes för mig för två år sedan och än idag. 

Jag började stegvis att ändra på min klädsel för 2 år sedan för att komme närmare en mer "hijabi outfit" och processen fortsätter än idag.
Jag tänkte att jag kunde dela med mig för er som verkligen vill byta stil och inte är självsäkra nog att direkt börja med breda byxor+lång tunika, kjol+skjorta eller Abaya. Jag kommer att skriva ett steg per dag för att annars blir det ett väldigt långt inlägg.
OBS! detta är inte för att peka ut eller döma någon. Jag är själv bara människa som dagligen gör misstag jag ångrar och jag menar inte att jag har en "perfekt klädsel" för jag går själv runt i byxor som inte är så jätte breda heller ganska ofta. Det är bara ett tips som hjälpte mig och därför ville jag dela med mig. Är man självsäker nog kan man jätte gärna hoppa över vissa steg beroende på hur man själv vill göra.

STEG 1.
Om du har skinny jeans kan du börja med att ha på dig längre tunikor/klänningar. Det finns många fina som man kan köpa i nästan vilken butik som helst. Att ha skinny jeans med en tröja som kanske slutar strax innan knäna ser inte konstigt ut och det är många som klär sig så. Börja med detta steg och lova dig själv att ha långa överdelar under en lååång tid och efter det kommer du se att det är svårt att lämna huset med en tröja som knappt täcker halva låren ;) ... observera att detta fortfarande inte är helt "rätt" hijabi klädsel och jag förespråkar inte att man ska gå runt så om man redan nu har en "bättre" klädstil än denna. Om man vill kan man kombinera detta steg med steg 2 direkt!
 

Godismässan/ Candy fair

Bilder från den årliga Axfood Närlivs mässan som jag gick på idag. Denna ägde rum i Solvalla och det bjöds på Lunch och en massa smakprover av en massa smått och gott :)

Ingången
Utsikten från Lunchbordet

Kanelbullensdag!

Diet

I'm on a Seafood diet. Whenever I see food, I eat it.

Godismässa!

Eftersom att min baba är en klassisk arab som äger en tobak läsk och godis affär får han ofta injudningar till en massa mässor med tobak, läsk, godis och hela köret! Snäll som han är tar han alltid med mig :) han köper produkter jag smakar och får en massa gratis prover. Man får smaka på produkter som ännu inte ens börjat säljas i butikerna.
När vi var små brukade jag och min bror plocka på oss så mycket så att vi åkte hem med påsar fulla! Men nu är det inte lika lätt att gå fram till ett bord och ba "hej jag vill bara ta en påse godis, hejdå"
Imorgon ska jag alltså gå på just en sån mässa. Så jag lovar att ta med kameran och fota lite då får de som aldrig varit på godismässor se hur det är!

Goldfish

Dagens färger blev guld och svart! Älskar att matcha stickat med kjol för det känns höstmysigt och hijabvänligt hihi! Vad tycks?

Tröja: H&m
Kjol: Wearhouse
Halsband: Guldfynd
Väska: Marocko
Skor: Nelly.com

Sitter och pluggar för nuvarande och kommer nog att göra det resten utav dagen för att jag har en tenta nästa vecka så det är mitt fokus just nu. Ha en trevlig dag finisar!

Words.

"The world is three days: As for yesterday, it has vanished. As for tomorrow, you may never see it. As for today, it is yours, so work on it."
- Hassan al-Basri

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0