Spread the message

Igår var jag på manifestation i stan till minnet/sörjandet av Hussain, profetens dotterson frid vare över de. Under manifestationen delades blommor ut till folk på gatorna för att uppmärksamam de om varför vi hade samlats! Tänkte dela med mig av lite bilder som jag har tagit under manifestationen. Min kamera var lite knasig så en del bilder är inte helt perfekta. Men man tager vad man haver som man brukar säga. 
"Jag lärde mig av Hussain att vara förorättad men ändå segra" -Mahatma Ghandi
 


Kommentarer
Yasmin

Assalamu alaikum syster!Tänkte bara fråga ur ren nyfikenhet:varför demonstrerade ni för Imam Hussein?vad var syftet?
Borde man inte istället lägga fokus på den allra viktigaste mannen,Profeten Muhammad salah allaho aleyhi wa salaam?

Svar: Waalaikum alsalaam syster! Det var ingen demonstration utan en manifestation, alltså man klagar/protesterar inte över något utan man vill bara sprida ett budksap eller liknande. Imam Hussain är som sagt profetens dottersson och på den tionde dagen av muharram dödades han och hans familj och vänner i ett martyrskap. Kvinnorna och barnen togs som gisslan och fördes till damaskus i syrien och många dog på vägen dit. Eftersom att det är under dessa dagar som allt hände för flera år sedan brukar vi sörja hans martyrskap. Profeten (Saw) brukade själv gråta när han tänkte på det som kom att hända Hussain innan det hade hänt! Så Profeten blir säkert glad när han ser så många sörja hans älskade dotterson så det är ett tillfälle för att minnas, sörja samt göra profeten glad över hans följare. Imam Hussain var och är än idag en förebild för alla och hans historia har påverkat många. Han är ju trots allt profetens barnbarn och bär på samma vackra egnskaper som vår älskade profet så vem kan undvika att bli förälskad i denna människa. Vem vi än förespråkar så representerar vi Islam i andras ögon och då måste vi alltid vara så goda individer vi kan vara. Profeten Muhammed (SAW) och hans familj är Guds ljus på denna jord och vår plikt som muslimer är att lära oss utav de. Vi måste försöka sprida deras budskap om uppriktighet, fred, frihet och respekt när vi än kan :D. Profeten är självklart den viktigaste mannen men vi kan inte bortse från hans familj som alltid fanns vid hans sida. Jag hoppas du förstår vad jag försöker komma fram till kära syster! =)
Sara

2012-11-25 @ 19:46:24
Anonym

Så bra svar du lyckades med kära syster. مأجورين

Svar: Tack så mycket finaste! اجركم على ابا عبدالله
Sara

2012-11-25 @ 22:58:46
Meis

Väldigt fint svar älskade Sara <3 fortsätt blogga så fint som du gör!

Svar: Tack habibti! :) <3
Sara

2012-11-25 @ 23:44:12
Anonym

As-salamu aleykum, fint svar syster och tack för en bra blogg.

Jag undrar en sak, "tror" shia på abubakr, umar och de anda följeslagarna? Kan du beräta lite hur det är?

Svar: Shia-muslimer tror att Profeten (SAW) och hans ättlingar är de enda ledarna inom Islam. Alltså hans barnbarn från hans dotter Fatima (AS) som var gift med Imam Ali (AS). Imam Ali är därmed den första ledaren efter Profetns bortgång enligt tusentals hadither. Vi anser att följeslagarna (sahaba) var vanliga människor som kände profeten och var vänner till honom. De gjorde goda handlingar så väl som dåliga. Vi bedömer helt enkelt respektive följeslagare (sahaba) utefter dennes handlingar. Men vi anser inte att de var ämnade till att vara islamsika ledare. Så det är i princip det som utgör skillnaden mellan sunni och shia. Men som jag sagt tidigare så är jag här för att skapa likheter och inte skillnader och jag tycker att alla muslimer borde skapa en gemenskap istället för att peka på varandras olikheter :)
Sara

2012-11-26 @ 00:22:57
Anonym

Tack för svar förstår, tycker också att muslimer borde enas mer men ville veta hur det låg till :) .. Men vad anser shia om alla hadither som handlar om dessa följeslagare som visar att följeslagarna var khalifer dvs ställföreträdare?:)

Svar: Vi vet att de var khalifer efter profetens död. Men vi anser att profeten (frid vare över honom och hans familj) inte valde ut de som khalifer utan det var menat att Ali (AS) skulle vara den första khalifen och därefter hans son och så vidare. Profeten (SAW) var den som uppfostrade Ali och därför var han den mest passande efterträdaren till profeten Muhammed. Hoppas det blir något tydligare :)
Sara

2012-11-26 @ 19:19:45
Anonym

mashalla vill jag bara säga till alla imam husseins älskar som kan gör allt för den heliga imamen.

må gud belöna dig för det här inlägget

Svar: Tack så mycket! Må Gud belöna oss alla
Sara

2012-11-27 @ 12:47:36
Yasmin

BarakAllao fiki för ditt utförliga svar syster!

Det finns ingen tvekan om att Imam Hussein var en fantastisk man,dotterson till den bästa mannen som har gått på jorden profeten Muhammad salah Allaho aleyhi wa salam.Jag tycker att det ni gör är en fin gärning, men personligen så anser jag att man som muslim bör konstant sträva efter det som står i Guds bok och följa profeten Muhammads sunnah (hans fotspår). I Koranen så står det "Varje människa skall smaka döden" (3:185) och profeten Muhammad och hans följeslagare utmärkte aldrig någon speciell individs död då döden är "haq",det kommer att drabba oss alla för eller senare. Så varför ska vi människor uppmärksamma Imam Husseins död under Ashora om inte ens hans egna morfar (Profeten Muhammad salah Allaho aleyhi wa salam) gjorde det?

Det finns en hadith där det står att Profeten Muhammad grät när hans dotterson dog, men han gjorde aldrig det till en årlig ritual som vissa muslimer gör. Jag tycker det är jättesynd att vissa muslimer väljer att bortse från det Ashora EGENTLIGEN är till för,detta är taget från islamguiden:

Ashura-dagen är den dag då Allah(swt) räddade profeten Mosa och hans folk från Farao. Därför fastade Mosa och hans folk den dagen för att tacka Allah(swt) , den Allsmäktige.

Att fasta under Ashura är sunnah och det är rekommenderat att fasta den. Profeten Muhammad(saw) fastade den och följeslagarna fastade den dagen också.

När profeten Muhammad (saw) kom till Madina så såg han judarna fasta denna dag. Han beordrade Muslimerna att också fasta Ashura-dagen. Han(saw) har sagt att den som fastar den dagen kommer att få sina synder för året som gått utstrukna av Allah(swt).

Må Allah vägleda oss alla på den rätta vägen!

Svar: Anledningen till att vi sörjer är för att man för varje år lär sig något nytt. Det är inte hans död som är hela grejen utan det är varför han dog, hur han dog, vad som hade hänt med islam innan hans död och vad hände med islam efter hans död. Det finns så mycket att lära sig från denna händelse och det är därför vi sörjer den, för att påminna oss själva om allt det lärorika. Men som du sa så är det en del som inte förstår detta och bara tror att vi sörjar just bara för att han dog vilket ändå är vad vi alla kommer göra en dag. Men det är som sagt inte därför fina syster. Det vi tror är att man försökte dölja Imam Husseins martyrskap med händelsen om profeten Mosa, så att folket ska glömma Hussain. Även om det är viktigt att minnas att Allah räddade Mosa är det viktigare att minnas det som hände Profetens dotterson för att denna händelse är otroligt lärorik och var en revolution för islam.
Du kan läsa mer på www.whoishussain.org :D
Som du sa syster, må Allah vägleda oss alla. Vi är i slutändan alla i behov av Allah och hans barmhärtighet. Barakallahufiki syster, det är alltid intressant att diskutera och se saker från olika perspektiv. och må Gud välsigna dig och din familj :)
Sara

2012-11-29 @ 19:28:46
Anonym

Labaika ya Hussein

2012-11-29 @ 19:37:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Exquisite

Definition: Of special beauty or rare excellence.

RSS 2.0